Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Šmarci

Prometna nesreča v Šmarci

Včeraj zvečer je v Šmarci prišlo do hujše prometne nezgode v kateri sta bili udeleženi dve vozili, ki sta čelno trčili. V prometni nesreči sta bili poškodovani dve osebi, enega izmed voznikov, ki je ostal ukleščen v vozilu, pa so s tehničnim posegom rešili gasilci.

Sinoči, 22. 12. 2015, nekaj po 21. uri, so bili kamniški gasilci obveščeni, da je v Šmarci pri Kamniku prišlo do  prometne nezgode v kateri sta udeleženi dve vozili, ki sta čelno trčili, zato je potrebna tudi njihova pomoč.

Pozivu so se odzvali člani PGD Kamnik in PGD Šmarca, ki so protinaletno in protipožarno zavarovali prizorišče nesreče, ga razsvetlili ter s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščenega in poškodovanega voznika ter ga predali ekipi Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki je poskrbela za za dvoje poškodovanih oseb ter ju prepeljala v UKC Ljubljana.

Cesta skozi Šmarco je bila zaradi nezgode nekaj časa zaprta za ves promet, gasilci pa so, razen že naštetega, poskrbeli še za nevtralizacijo in odstranitev razlitih tekočin ter očistili cestišče. Vzroke nesreče raziskuje policija, intervencija pa je trajala 1 uro.