Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča v Stahovici: Z avtom skozi rdečo, v bager in v delavca

Prometna nesreča v Stahovici: Z avtom skozi rdečo, v bager in v delavca

Voznik osebnega vozila, ki je v Stahovici povzročil prometno nesrečo, je prevozil rdečo luč pri cestnem gradbišču, se zaletel v gosenice bagra in z avtom zletel s ceste, kjer je priletel in poškodoval še delavca Komunalnega podjetja Kamnik.

V Stahovici, kjer že nekaj časa potekajo gradbena dela povezana s preureditvijo križišča in izgradnjo pločnika, je danes, okoli pol druge ure popoldne, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila poškodovana voznik osebnega vozila znamke Peugeot in delavec Komunalnega podjetja Kamnik.

Kot smo uspeli izvedeti od očividcev na mestu nesreče, naj bi do nesreče prišlo zaradi brezobzirnosti voznika, ki ni upošteval prometne signalizacije oz. rdeče luči na semaforju pred cestnim gradbiščem v neposredni bližini tamkajšnjega bara Bac.

Po besedah očividcev nesreče je voznik osebnega vozila znamke Peugeot, pri vožnji v smeri proti Črni, s precejšnjo hitrostjo prehitel vozilo, ki je že čakalo pred rdeče obarvanim semaforjem, nato pa se pri zavijanju na edini vozni pas, med vožnjo zaletel v gosenice gradbenega stroja, nakar ga je odbilo na drugo stran cestišča oz. s same ceste, kjer je z vozilom priletel še v tamkaj stoječega delavca Komunalnega podjetja Kamnik in ga poškodoval.

Poškodovanega voznika osebnega vozila so oskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje, medtem ko so poškodovanega delavca Komunalnega podjetja Kamnik, ki je v nesreči utrpel poškodbo noge, na urgenco prepeljali kar njegovi kolegi s službenim vozilom.

Glede na okoliščine nesreče, se je vse skupaj končalo še razmeroma srečno, saj ni prav dosti manjkalo, da bi, zaradi vozniške brezobzirnosti in neupoštevanja prometne signalizacije, prišlo do prave tragedije.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je bil zoper voznika, zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, odrejen strokovni pregled, ko bodo zbrana vsa obvestila, pa bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Zaradi nesreče je bila cesta Stahovica – Črnivec nekaj časa zaprta za ves promet v obe smeri.