Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Vinjeni “cestni jadralec” je nasedel na otoku in ostal brez “plovnega” dovoljenja

Prometna nesreča: Vinjeni “cestni jadralec” je nasedel na otoku in ostal brez “plovnega” dovoljenja

Voznik, ki je pošteno napihal, je med jadranjem po cesti nasedel na cestnem otoku v Stranjah, se pri trku lažje poškodoval in ostal brez “plovnega” dovoljenja.

Včeraj, na prvi večer tega meseca, je na regionalni cesti Kamnik – Stahovica, v bližini nekdanjih Novih granitov v Stranjah, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je očitno nekoliko preveč zajadral in nasedel na cestnem otoku.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v cestni otok med levim in desnim voziščem, pri čemer se je tudi lažje telesno poškodoval. Policisti so tekom postopka vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da se je voznik vozil kar dobro “pod gasom”, saj so mu namerili 1,112 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali prizorišče, odklopili akumulator, avto zvlekli s cestišča ter očistili vozišče, medtem ko so poškodovanega voznika oskrbeli reševalci NMP Kamnik.