Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Voznica je zbila peško

Prometna nesreča: Voznica je zbila peško

V prometni nesreči, do katere je zvečer prišlo v Zagorici nad Kamnikom, je voznica osebnega vozila zbila peško, ki se je podala na večerni rekreativni tek.

Nocoj, okoli 20:30, je v Zagorici nad Kamnikom, domala tik pred mostom prek reke Kamniške Bistrice na Kregarjevem, prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznica osebnega vozila zbila peško.

Po prvih informacijah je do nesreče prišlo, ko je voznica osebnega vozila znamke Citroen, pri vožnji po Zagorici – iz smeri Stranj proti Kregarjevemu, iz zaenkrat še neznanega vzroka spregledala in zbila peško oz. tekačico, ki se je pred pričetkom policijske ure podala na običajni večerni rekreativni tek.

Sodeč po poškodbah vozila je moral biti trk precej silovit, saj je mlada lokalna športnica ob trku – predvidoma z glavo – razbila vetrobransko steklo vozila, v nesreči pa, po prvih in neuradnih informacijah, utrpela najmanj poškodbe glave in noge.

Na pomoč povoženi in poškodovani peški so najprej priskočili mimoidoči vozniki in bližnji sosedje, nato pa so jo oskrbeli reševalci NMP Kamnik, ki so jo kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Na prizorišču nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so kraj nesreče zavarovali ter reševalni ekipi nudili pomoč pri oskrbi poškodovanke, vzroke nesreče pa bodo raziskali policisti.

Več o vzrokih in posledicah nesreče bo znano jutri, ko bodo policisti zbrali vse informacije o okoliščinah, ki so privedle do nesreče in poškodb mlade peške, se pa iskreno nadejamo, da perspektivna mlada športnica v nesreči ni utrpela hujših poškodb in da bo čim prej ter v celoti okrevala.