Naslovnica / Črna kronika / Prometna nesreča: Z avtom na vrt stanovanjske hiše v Spodnjih Stranjah

Prometna nesreča: Z avtom na vrt stanovanjske hiše v Spodnjih Stranjah

Nekaj minut po sedmi uri zjutraj je pri prvih hišah v Spodnjih Stranjah (znova) prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo, ki ga je vozil mladi voznik vozil v smeri iz Stranj proti Kamniku, pri tem pa zletel na vrt stanovanjske hiše.

Nesreči mladega in neizkušenega voznika, ki je vozniško dovoljenje pridobil šele pred dobrim mesecem dni, je bržčas botrovala trenutna nezbranost v kombinaciji s preveliko hitrostjo, zaradi česar je z vozilom s ceste zapeljal na vrt stanovanjske hiše, trčil v tamkaj parkirano vozilo in drevo ter se, prevrnjen na bok, odbil nazaj na cestišče.

prometna spodnje stranje 3

Pri vsem skupaj je imel mladenič precejšnjo srečo, saj jo je odnesel le z lažjo poškodbo roke, k sreči pa v nezgodi ni bil poškodovan niti nihče od stanovalcev hiše, dasiravno so bili le-ti nad ponovno tovrstno nesrečo kar precej ogorčeni.

Pa ne toliko nad mladim voznikom, ki jo je k sreči odnesel domala brez posledic, prav tako pa ni vozil pod vplivom alkohola, ampak predvsem nad pristojnimi urejevalci cest, od katerih že lep čas zahtevajo, da postavijo vsaj odbojno ograjo in jih zaščitijo pred avtomobili, ki pristajajo na njihovem vrtu.

prometna spodnje stranje 7

Samo v zadnjih dveh letih je namreč na vrtu omenjene stanovanjske hiše pristalo že pet vozil, ki so pri tem podirala tudi večja drevesa, pred časom pa ni dosti manjkalo, da bi eno izmed vozil ne pristalo v spalnici.

Dreves, ki so vsaj nekoliko ščitila hišo pred prehitrimi, nemalokrat pa tudi vinjenimi vozniki, je namreč začelo že zmanjkovati, pristojni pa za njihovo zaščito, z različnimi izgovori, niso ukrenili še ničesar, kar bi dejansko pripomogli k večji varnosti na omenjenem odseku, odbojne ograje pa, zaradi domnevnega pomanjkanja denarja, nočejo postaviti.

prometna spodnje stranje 11

Bržčas bi k večji varnosti in zmanjšanju hitrosti pripomogla že prestavitev table z oznako kraja, ki so jo urejevalci cest pred leti iz neznanega razloga postavili nekaj sto metrov višje, dasiravno je zaselek hiš okrog Blekarja že od nekdaj del Spodnjih Stranj.

Spričo tega se skupaj s prebivalci Spodnjih Stranj nadejamo, da bodo pristojni, ki so o vsem skupaj dobro seznanjeni, ob ponovni nesreči nemudoma ukrepali, ne pa šele potem, ko bo že prepozno.