Naslovnica / Črna kronika / Prometni nesreči v Mostah je botrovalo izsiljevanje prednosti

Prometni nesreči v Mostah je botrovalo izsiljevanje prednosti

Nekaj pred 15. uro je v Mostah pri Komendi prišlo do prometne nesreče, ki jo je z izsiljevanjem prednosti povzročil voznik osebnega vozila znamke Volkswagen, cesta med Mengšem in Komendo pa je bila v času prometne konice nekaj časa zaprta za ves promet.

Policisti so bili danes 14:45 obveščeni, da je v Mostah pri Komendi prišlo do porometne nesreče v katero sta bili vpleteni dve vozili. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Volkswagen vozil po lokalni cesti v Mostah, iz smeri naselja Križ proti Suhadolam v Komendi, in zaradi neupoštevanja pravil prednosti pri vključevanju v promet, odvzel prednost voznici osebnega vozila Dacia, ki je pravilno po prednostni cesti pripeljala iz smeri Mengša proti Kranju.

V vozilu povzročitelja sta bila dva potnika, ki se nista telesno poškodovala, medtem ko v vozilu voznice ni bilo potnikov, je pa slednja v trku utrpela lažje telesne poškodbe, zaradi katerih je bila z reševalnim vozilom odpeljana v Zdravstveni dom Kamnik.

Policisti so povzročitelju nesreče,  zaradi kršitve 56. člena ZPrCP, izdali plačilni nalog.