Naslovnica / Napovedi in obvestila / Nujno obvestilo: Prošnja za pomoč in poziv lastnici psa

Nujno obvestilo: Prošnja za pomoč in poziv lastnici psa

V uredništvo smo prejeli pismo zaskrbljene mame, ki želi čim prej vzpostaviti stik z lastnico psa, ki je v torek zvečer na Duplici ugriznil njeno hčer, ko se je le-ta mimo pripeljala na skiroju.

V torek, 21.6.2016, ob 20.15 je pri avtobusnem postajališču pred gostilno Mlakar na Duplici pes ugriznil 11-letno hči v stegno. Lastnica psa je imela na povodcu dva psa srednje rasti. Hči se je mimo pripeljala na skiroju, ko je vanjo skočil eden izmed njiju. Pes je bil pretežno rjave barve in kratke, ravne dlake. Lastnica je stara cca. 40-50 let in ima daljše, najbrž kodraste lase rdečkaste barve. Pot je nadaljevala v smeri Šmarce.

Z lastnico psa bi radi vzpostavili kontakt in pridobili podatek o opravljenem cepljenju psa. Ta informacija je za nas zelo pomembna. V nasprotnem primeru se bo hči morala cepiti proti steklini, česar si resnično ne želimo. Do lastnice nimamo nobenih drugih zahtev in smo pripravljeni poravnati tudi morebitne preglede pri veterinarju.

V kolikor kdo razpolaga s podatkom o lastnici, ali pa sama prebira ta zapis, lepo prosim, če pokliče na telefonsko številko 041 872 057.

Najlepša hvala in lep pozdrav,

Jerica M. Pestotnik