Naslovnica / Črna kronika / Prve težave zaradi dežja: Voda zalila klet na Šutni

Prve težave zaradi dežja: Voda zalila klet na Šutni

Ponoči je dež v Kamniku že povzročil prve težave, k sreči pa zaenkrat ni bilo hujšega, le meteorna voda, ki je iztekala iz jaška, je zalila klet na Šutni.

Nekaj po polnoči so bili kamniški gasilci obveščeni, da na Šutni meteorna voda zaliva klet hiše. Na intervencijo je odšlo 5 gasilcev s tehnično-reševalnim vozilom, ki so iz kleti stanovanjske hiše načrpali okrog 5 kubičnih metrov vode.

gasilci_sutna_kamnik1

Glede na izdani rdeči alarm in pričakovane težave je sedem gasilcev PGD Kamnik ostalo v pripravljenosti, sanacijo vzroka vdora vode v klet, pa je prevzelo Komunalno podjetje Kamnik.

Intervencija je trajala 45 minut.

So se pa gasilci, glede na izdana opozorila, že predhodno pripravili in opremili za primer posredovanj zaradi obilnih padavin.

V svojem poročilu so zapisali: “Predhodno smo že v sredo, 5.11.2014, izvedli dodatno pripravo opreme in vozil za morebitna posredovanja v večjem obsegu ter spremljali meteorološka in hidrološka poročila. Izvedli smo tudi prevoz protipoplavnih vreč iz skladišča na Komunalno podjetje Kamnik, kjer jih polnijo. Za aktivnost je 1 gasilec porabil 1 uro. Vse aktivnosti smo izvajali in usklajevali skupaj z operativnim štabom Civilne zaščite občine Kamnik.”

Foto: Luka Schnabl, PGD Kamnik