Naslovnica / NOVICE / Prvemu Centru gibalno oviranim mladostnikom naproti

Prvemu Centru gibalno oviranim mladostnikom naproti

V torek, 3. 3. 2015, so se v Domu kulture Kamnik zbrali člani Društva staršev otrok s posebnimi potrebami na rednem zboru članov, na katerem so pregledali opravljeno delo in naredili načrte za prihodnost.

Člani društva že kar nekaj časa večino svoje energije usmerja v odprtje Centra za gibalno ovirane osebe, ki ga želijo odpreti s podporo Občine Kamnik, ki ima za njihova prizadevanja precejšen posluh. Zato nameravajo z delom v tej smeri nadaljevati tudi v prihodnje, saj tovrsten center ne bi služil ne samo lokalnim gibalno oviranim mladostnikom, ampak bi, kot prvi tovrsten center v državi, najbrž vzpodbudil tudi odpiranje podobnih centrov širom Slovenije.

Razen smelih načrtov za prihodnje delo, so člani Društva staršev otrok s posebnimi potrebami potrdili tudi dopolnitve in spremembe Statuta in tako naredili korak bližje začrtanemu cilju.

Člani društva, katerega člani so tudi gibalno ovirani mladostniki, se sestajajo vsak torek od 16.00 do 19.00 v Kulturnem domu Kamnik. Tam izvajajo različne delavnice in urejajo potrebno dokumentacijo, ki je potrebna za odprtje Centra.

V njihovih vrstah bi bili zelo dobrodošli tudi prostovoljci in prostovoljke, ki imajo veselje delati in se družiti z gibalno oviranimi mladostniki, zato vse, ki bi jih tovrstna dejavnost in pomoč zanimala, vabijo, da se jim ob torkih pridružijo v Domu kulture Kamnik.

Ker se Društvo zaenkrat financira samo iz prostovoljnih prispevkov, donacij in članarine, pa lahko postanete tudi njihov podporni član.

Vaš prispevek lahko nakažete na poslovni račun DSOSPP : SI56 0231 2025 6852 517.

Več in formacij o društvu ter projekte in Statut DSOSPP, pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.dsospp-reprezentanca.si.