Naslovnica / NOVICE / Prvi celovečerni koncert Godbe Tuhinjska dolina

Prvi celovečerni koncert Godbe Tuhinjska dolina

Godba Tuhinjska dolina nam je na sobotni večer pripravila svoj prvi celovečerni koncert ob prvi obletnici ustanovitve. K sodelovanju je povabila pevski zbor osnovne šole Šmartno v Tuhinju in podružnične šole Zgornji Tuhinj. Za organizacijo so poskrbeli godba Tuhinjska dolina (TD) , Turistično društvo Tuhinjska dolina in OŠ Šmartno v Tuhinju.

Godbo TD je mlada godba in jo kot se spodobi, vodi mladi dirigent mag. Miha Kosec, ki je obenem tudi umetniški vodja. Godba je tekom prvega leta postala številčnejša po zaslugi Klemna Leskovca, ki je poiskal in k sodelovanju pritegnil nove godbenike in je dejansko motor in duša godbe. S številčnostjo in pogostimi vajami se je rodila tudi zamisel o celovečernem koncertu.

 

Na današnjem koncertu sta se godbenikom pridružila dva otroška zborčka, ki ju je vodil zborovodja Peter Pogačar. Skupaj z godbo so zazveneli res imenitno. Vsi obiskovalci koncerta, in teh je bila povsem polna športna dvorana OŠ Šmartno v Tuhinju, so tako uživali v domačih in tujih priredbah različnih žanrskih skladb. Najbolj pa je poslušalce na noge spravila skladba Harmonika katere avtor je Rudi Poljanšek (ansambel bratov Poljanšek) , besedilo je napisal Ivan Malavašič, vse v priredbi dirigenta Mihe Kosca. Godbeniki so navdušili , mlade pevke in pevci še posebno, in po gromkem aplavzu zaigrali še venček domačih.

 

Organizatorji so se potrudili in nam pripravili prijeten kulturno-družabni večer. Skozi prvo leto življenja godbe nas je, s pomočjo poezije Toneta Pavčka, popeljala očarljiva Jana Trebušak. Predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar je vse goste pozdravil in se zahvalil vsem sodelujočim . Med povabljenci sta bila tudi podžupan Občine Kamnik Matej Slapar in podpredsednik Zveze slovenskih godb Boris Selko , ki sta ob tej priliki godbenikom čestitala za prvi koncert in jim zaželela še veliko godbeniško ustvarjalnih let.

Besedilo in fotografije: Brigita Artiček