Naslovnica / NOVICE / Prvi letošnji tržni dan na Glavnem trgu

Prvi letošnji tržni dan na Glavnem trgu

Zime je konec in danes dopoldne se je na kamniškem Glavnem trgu ponovno odvil tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in eko.

Tržni dan v prelepem pomladnem dopoldnevu je na Glavni trg privabil kar nekaj obiskovalcev, ki niso odšli v Planico oz. obtičali pred televizijskih sprejemnikih, ampak so dopoldne raje preživeli ob ogledu tržne ponudbe in spremljevalnem zabavnem programu, ki so ga popestrili Tjaša Hrovat & Uroš Steklasa ter Lado Leskovar.

S svojo ponudbo, ki je bila prijetno raznolika, še posebej pestra, pa je bila ponudba slaščic, so se predstavili: Mojčine dobrote,  na katere stojnici je bilo, razen številnih drugih dobrot, moč poskusiti tudi zanimivo, povsem domačo in izvirno torto s trničem, ki bi lahko, z nekaj oblikovne nadgradnje morda lahko konkurirala celo za uradno sladico Evropskega prvenstva v gorskih tekih, ki bo julija letos potekalo na Veliki planini.

 

Kot vedno, je bilo moč odlične slaščice najti tudi na stojnici Hiše slaščic Tarangela, pretežno sladka pa je bila tudi dobrodelna stojnica Študentskega kluba Kamnik, ki so izkupiček od prodaje namenili pomoči kamniški družini v finančni stiski.

 

Razen pestre ponudbe slaščic, na današnji tržnici ni manjkalo tudi drugih okusnih stvari, od sira in trničev kmetije Pr’Gabršk iz Češnjic, do mesnin in sira kmetije Špeh z one strani Črnivca, do zadnjih kozarcev lanskega medu Čebelarstva Starovasnik.

 

Vse skupaj je bilo moč zabeliti s slovenskim oljčnim oljem Olja Beneša iz Ankarana ter slovenskimi začimbami brez aditivov, ki so jih promovirali in ponujali na stojnici trgovine Zlata ptička.

Da se je bilo moč na današnji tržnici tudi konkretno okrepčati, pa so poskrbele Terme Snovik, ki so na svoji stojnici, razen privlačnih paketov sprostitvenega razvajanja v tuhinjskih termah, ponujale tudi Firštrov golaž s tuhinjsko filo.

 

Seveda ni manjkalo niti dobrot izpod rok Društva podeželskih žena Tuhinjske doline, katerega članice znajo napeči marsikaj dobrega, ker pa je bil danes tudi materinski dan, pa so za ponudbo različnih praktičnih daril in darilc poskrbeli: Društvo Spirit, Keramika Gligič Krmelj, Kamniške vezilje, rokodelstvo Gabrovec, Majda Hočevar in rokodelka Marija Šmidovnik.

Kot smo že omenili, so s svojimi nastopi dogajanje na Glavnem trgu popestrili tudi popestrili , domala še povsem »frišen duet« – Tjaša Hrovat & Uroš Steklasa ter zimzeleni in domala nenadkriljivi Lado Leskovar, vse zbrane na trgu, pa je, kot gostiteljica kamniškega tržnega dne Okusi Kamnika, pozdravila tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Božena Peterlin.