Naslovnica / NOVICE / Prvi Strašni pohod na Sv. Primoža uspel!

Prvi Strašni pohod na Sv. Primoža uspel!

Zakaj ne bi ameriške pogruntavščine preživeli na malo drugačen, bolj aktiven, kamniški način, smo ugotavljali ŠKK-jevci. Odločili smo se, da priljubljeno pohodno točko popestrimo s strašnim programom, kostanjem, čajem, kuhanim vinom, harmoniko in dobro družbo! Zgodil se je 1. Strašni pohod na Sv. Primoža nad Kamnikom.

strasni1

Hoja po temi v gozdu je že sama po sebi dovolj strašna, si mislimo tisti, ki nam strah v kosteh ne predstavlja nikakršnega ugodja. Spet drugi, adrenalina željni, pa so se pridružili ekipi strašilcev, ki je popestrila, da je bila pot na Sv. Primoža polna strašnih presenečenj. Iz gozda so nas ob vzpenjanju spremljale strašne oči, ponekod smo zaznali glasove, ki so pospešili naš korak, da pa vzdušje ne bi bilo preveč sproščeno, so poskrbeli duhci, ki so nas gledali iz dreves.

strasni4

Navkljub strašni atmosferi se je na vrhu Sv. Primoža zbralo lepo število navdušencev. Ker so ob poti porabili precej energije, je Študentski klub Kamnik poskrbel, da so se okrepčali s 50 kg pečenega kostanja, čajem in kuhanim vinom. Zombiji, čarovnice in pohodniki v civilu pa smo se vsi skupaj zavrteli ob zvokih harmonike, ki sta jo spretno preigravali naši članici Sonja in Petra.

strasni3

Poleg vsega strahu smo zbirali tudi dobrodelne prispevke, ki jih bomo namenili za akcijo Božiček za en dan, ki se ji bomo tudi letos pridružili. Z izkupičkom 41,72€ bomo napolnili darilne škatle za otroke, ki jih dobri možje ne obiščejo prav pogosto ali skoraj nikoli. Akcijo pričenjamo že v sredini novembra in v kolikor bi se ji radi pridružili (napolnili škatlo za enega otroka), nam sporočite po elektronski pošti ali pa nas pokličite v pisarno v času uradnih ur. Veseli bomo vašega odziva!

strasni5a

Če potegnemo črto pod letošnjo noč čarovnic nam je bilo vreme naklonjeno, da smo se lahko neustrašno sprehodili na vrh Sv. Primoža. Prilegel se nam je kostanj in zasluženo smo spili čaj ter kuhano vino, harmonika pa je dala piko na i. Za vse, ki jim je po pohodu ostalo še dovolj energije, je bil odličen zaključek strašnega večera popohodna zabava in rajanje v Majolki.

strasni6Odziv na pohod je bil dober, navdušili smo staro in mlado, zato upamo, da ob podobni priložnosti srečamo spet prihodnje leto.

Besedilo in fotografije:
Špela Novak
Študentski klub Kamnik