Naslovnica / Črna kronika / Puščanje plina in padec kolesarke
Simbolična fotografija

Puščanje plina in padec kolesarke

Gasilci danes ne morejo uživati prazničnega miru, saj so morali v zgodnjepopoldanskih urah že dvakrat posredovati. Najprej v Mostah pri Komendi, kjer je puščal zemeljski plin, nato pa še na Cankarjevi cesti v Mekinjah, kjer je padla in se poškodovala kolesarka.

Puščanje plina v Mostah

Danes, nekaj po pol dvanajsti uri, so bili gasilci obveščeni, da v stanovanjskem bloku v Mostah pri Komendi pušča zemeljski plin. Posredovali so gasilci PGD Moste in Kamnik, ki so zaprli plinsko požarno pipo, prezračili objekt in izmerili koncentracijo plina. Ugotovili so, da plin rahlo pušča pri plinomeru, kar je uredil dežurni delavec plinarne, ki je zamenjal tesnilo in ponovno odprl plin.

Padec kolesarke v Mekinjah

Nedolgo zatem, ob 13.51, pa so se kamniški gasilci podali še na Cankarjevo cesto v Mekinjah, kjer je občanka nesrečno padla s kolesom in se poškodovala. Posredovali so reševalci ZD Kamnik, ki so poškodovano osebo odpeljali s kraja v nadaljnjo oskrbo, gasilci PGD Kamnik pa so na kraju pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, očistili cestišče ter umaknili kolo.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju na poledenelem vozišču padla ter se pri tem poškodovala, policisti pa so ji izdali plačilni nalog.