Naslovnica / NOVICE / Pustno rajanje na Duplici

Pustno rajanje na Duplici

Včeraj, na pustno soboto, so se po Duplici sprehodile pustne šeme iz OŠ Marije Vere pa tudi nekaj njihovih staršev in mlajših bratcev in sestric.

Pred šolo so nam najprej ob poskočnih ritmih stranjske godbe in godbe Glasbene šole Kamnik zaplesale kamniške mažoretke. Nato smo se v sprevodu z gasilci na čelu sprehodili po dupliških ulicah.

Sprevod se je končal pred šolo, kjer smo se posladkali s krofi in sokom ter razglasili najlepše in najbolj domiselne pustne maske. Strokovno komisijo, našemljeno v sodnike, so sestavljali učitelji, učenec in predstavnik staršev.

pust-duplica20

Nagrado za najboljšo skupinsko masko je dobil 7. b, ki je predstavljal kamniško urgenco. Za izvirno masko in super pustno vzdušje pa so zaslužni tudi športniki 7. c.

Tri najboljše posamezne maske, ki so jih učenci ustvarili sami in s pomočjo staršev, pa so bile minjon (Kaja Verlinšek), hudič (Katja Bernik) in tradicionalna slovenska maska laufar (Jernej Jaklič).

Navdušeni pa smo nad tem, da se nam vsako leto pridruži vse več našemljenih staršev.

Čeprav se je pustno rajanje končalo z nekaj kapljami dežja, upamo, da nam je uspelo pregnati letos že tako bolj milo zimo.

Helena Brezar – OŠ Marije Vere
Vir: OŠ Marije Vere Duplica

Še več fotografij s pustnega rajanja na Duplici si lahko ogledate na spletni strani OŠ Marije Vere