Naslovnica / NOVICE / Pustno rajanje z najmlajšimi šemami na Duplici in v Komendi

Pustno rajanje z najmlajšimi šemami na Duplici in v Komendi

Na pustno soboto se je letos, tako kot vsako leto, dopoldan odvilo kar nekaj dogodkov na katerih so otroci lahko pokazali svoje pustne maske in se prelevili v princese, superjunake, bančne kartice, grozdje in še marsikaj drugega.

Na Duplici je za spremembo od prejšnjih let namesto šole pustovanje organizirala kar Krajevna skupnost Duplica na igrišču, kjer so se najmlajše maškare posladkale s krofom in se med seboj zabavale ob glasbi, pustne povorke pa letos prebivalci Duplice in Bakovnika žal niso dočakali.

Prav tako so tudi v Komendi pripravili pustovanje za najmlajše, malčki pa so se lahko namaskirali kar tam, saj so imeli pod šotorom tudi delavnico poslikave obrazov. Najmlajše je zabaval čarodej Miloš, malce starejši so se lahko udeležili ustvarjalne delavnice, njihove starše pa je grelo kuhano vino.

Ob dvanajsti uri se je na hipodromu pričelo plesno rajanje za otroke, mladino in odrasle – med katerimi je bilo tudi kar nekaj izvirno našemljenih staršev.

Kljub temu, da je za nami izredno mila zima in je regrat že skoraj odcvetel so maškare pregnale še tiste zadnje nizke temperature in morda zraven tudi kak up na zapoznel, marčevski sneg.