Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Qlandie ni več, rodila se je Supernova

Qlandie ni več, rodila se je Supernova

Največje kamniško nakupovalno središče, zdaj že nekdanja Qlandia, je bilo v zadnjih nekaj dneh deležno »stilske preobrazbe«, saj se je iz Qlandije prelevilo in preimenovalo v Supernovo.

Preobrazba je posledica menjave lastništva, saj je deset slovenskih QL nakupovalnih centrov, kot najmlajši med njimi pa tudi kamniški, konec lanskega leta z nakupom centrov pridružilo skupini Supernova.

Kamniški nakupovalni center je bil zgrajen v začetku leta 2011, že kmalu po svojem odprtju pa je prevzel mesto osrednjega kamniškega nakupovalnega središča, kamor po nakupih ne zahajajo zgolj Kamničani, ampak tudi številni kupci iz sosednjih občin.

 

Razen zunanje podobe in preimenovanja nakupovalnega središča, ki ga od nedavnega označuje velik napis Supernova, v ponudbi kakih bistvenih sprememb ni opaziti, morebitne pa z veseljem in radovednostjo pričakujemo. Je pa v posameznih trgovinah v Supernovi, v veselje kupcev, ki bodo lahko prihranili vsaj nekaj evrov, že moč čutiti utrip različnih ter kar precejšnjih sezonskih oz. poletnih znižanj.

Ena izmed novosti oz. manjših skrivnosti, se obiskovalcem kamniške Supernove pokaže že ob vstopu v osrednje kamniško nakupovalno središče, saj je moč na tleh opaziti velike rdeče pike s črkami.

Čemu so omenjene označbe namenjene, se razkrije šele na povsem drugem koncu nakupovalnega središča. Naj zaenkrat izdamo zgolj to, da so del velike nagradne igre s privlačnimi in bogatimi nagradami za obiskovalce, pravilno geslo je moč povsem enostavno razvozlati, če sledite pikam, ter z njo povezane dobrodelne akcije za pomoč Zvezi prijateljev mladine Slovenije oz. družinam, ki jih je najbolj prizadela kriza povezana z epidemijo novega koronavirusa.

Najbrž bomo Kamničani potrebovali vsaj nekaj časa, da se bomo na novo ime nakupovalnega središča Supernova navadili, smo pa prepričani, da se bo staro ime še lep čas obdržalo v kamniškem »ljudskem izročilu«.

Ko pa smo že ravno v Qlandii, ups, Supernovi, naj dodamo še to, da si je v teh dneh mogoče v nakupovalnem središču Supernova v Kamniku ogledati tudiprecej zanimivo razstavo z naslovom Bivanje z lesom SloWOODlife, ki prinaša zanimive podobe in informacije o lesenih hišah in lesu.