Naslovnica / KULTURA / »Radi pojemo, igramo, se po vižah sukat’ znamo« – revija otroških in odraslih folklornih skupin

»Radi pojemo, igramo, se po vižah sukat’ znamo« – revija otroških in odraslih folklornih skupin

Pod organizacijskim okriljem kamniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti so se javnosti na prireditvi pod imenom »Radi pojemo, igramo, se po vižah sukat’ znamo« predstavile različne starostne skupine ohranjevalcev, poustvarjalcev in posrednikov pesemskih ter plesnih folklornih izročil. Članstvo nastopajočih sega od otroških skupin, ki delujejo v vrtcih, do šolarjev na osnovni in srednji stopnji, študentov, folklornikov različnih poklicev in ne nazadnje ohranjevalcev tovrstnega ljudskega izročila v vrstah društev upokojencev.

15 folklornih skupin, več kot 350 udeleženk in udeležencev, iz občin Kamnik, Domžale, Mengeš, Lukovica, Trzin, Moravče in Komenda, je nastopilo na prireditvi, ki ima značaj območnega srečanja tovrstnih skupin, hkrati pa so bili s predstavitvijo javnosti podvrženi tudi strokovni presoji Petre Nograšek in Vasje Samca. Na podlagi strokovnih ocen in presoj so bile tako izbrane skupine za nastope in s tem zastopanje območja na višjih nivojih, tako regijskem kot tudi državnem.

Folklorne skupine so z nastopi dokazale, da delujejo resnično kakovostno in obenem potrdile pomen organiziranega delovanja, navduševale pa so: Folklorna skupina Pestrna, Folklornega kulturnega društva Lukovica, Otroška folklorna skupina Avrikelj, Otroška folklorna skupina Mengeš, Otroška folklorna skupina Verine zvezdice, Otroška folklorna skupina Domžale, Mladinska folklorna skupina Mengeš, Folklorna skupina Skerca, Folklorna skupina DU Komenda, Folklorna skupina Groblje, Folklorna skupina DU Moravče, Folklorna skupina Lukovica, Folklorna skupina Trzinka, Folklorna skupina Mengeš in Folklorna skupina Kamnik.

Na začetku prireditve je zbrane nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je iskreno čestital vsem folklornim skupinam, da ohranjajo kulturno dediščino tako s plesom kot tudi z oblačilno dediščino, za vezno besedo, pa je poskrbel vodja kamniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar.

Vir: Občina Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve