Naslovnica / Črna kronika / Razkrita garaža in najdba mrtvega občana

Razkrita garaža in najdba mrtvega občana

Gasilci niso imeli mirnih velikonočnih praznikov, saj so morali večkrat priskočiti na pomoč tudi v prazničnih dneh, našli pa so tudi mrtvega občana.

ODPIRANJE VRAT

Na velikonočni ponedeljek, okoli 11.40, so gasilci prejeli poziv, da se v stanovanjskem objektu v Volčjem Potoku po vsej verjetnosti nahaja pogrešana oseba. Gasilci PGD Kamnik so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter reševalcem NMP ZD Kamnik omogočili vstop. Reševalci so pogrešano osebo res našli, vendar ji žal niso mogli več pomagati, saj ni več kazala znakov življenja.

Vrata pa so gasilci odpirali tudi na velikonočno nedeljo, ko jih je v večernih urah na pomoč poklical občan iz Novega trga, ki zaradi zataknjenih vrat ni mogel v spalnico. Gasilci so v spalnico vstopili skozi okno ter zataknjena vrata odprli.

ODKRITA STREHA GARAŽNEGA OBJEKTA NA KRANJSKI

Gasilci so morali včeraj popoldne posredovati tudi na Kranjski cesti, saj so ob 14.44 prejeli obvestilo, da je veter odkril azbestno streho garažnega objekta na Kranjski cesti.

Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so odstranili nevarno viseče azbestne plošče in na strehi ležeče kose razbite strešne kritine, preventivno pa odstranili še nekaj dotrajanih azbestnih plošč, ki bi se lahko odtrgale ob močnejših sunkih vetra in povzročile nevarnost. Za dokončno sanacijo in prekritje strehe, ki ima bržkone še prvo kritino, pa morajo poskrbeti lastniki garaž.

 

Foto: PGD Kamnik