Naslovnica / NOVICE / Razmere se počasi umirjajo, cesta v Mekinjah ostaja zaprta

Razmere se počasi umirjajo, cesta v Mekinjah ostaja zaprta

Od 15. ure dalje, kmalu zatem, ko se je nad Kamnikom razbesnelo neurje in je bil aktiviran štab Civilne zaščite Kamnik, je bilo, v zvezi z nevšečnostmi, ki so jih povzročile močne padavine, je bilo na Kamniškem zabeleženih 41 intervencij.

K sreči je prenehalo deževati in se stanje na terenu počasi umirja, kljub temu, pa je še vedno kritično v Košišah, kjer zemeljski plaz ogroža stanovanjsko hišo, še naprej pa, med Murko in podružnično šolo v Mekinjah, ostaja za promet zaprta tamkajšnja lokalna cesta med Mekinjami in Godičem.

Kot nam je povedal Matjaž Srša, poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite, ki je koordinirala dejavnosti in intervencije povezane z današnjim neurjem, je bilorazen številnih intervencij gasilcev in delavcev komunalnega podjetja, zabeleženih tudi nekaj izpadov električne energije, medtem ko o morebitnih motnjah v oskrbi s pitno vodo, zaenkrat še ni podatka.

V intervencijah je sodelovalo 5 gasilskih društev oziroma 93 prostovoljnih gasilcev, ki bodo v aktiviranih gasilskih društvih, v dežurnem sestavu dežurali tudi ponoči.

Glede na dokaj obetavno vremensko napoved gre pričakovati, da se bodo razmere še naprej izboljševale in tekom noči tudi dokončno umirile, posledice neurja pa se bodo bržkone dokončno razkrile šele jutri zjutraj. Zato se nadejamo, da si bodo lahko vsi, ki so se danes pri odpravljanju in preprečevanju še večjih posledic neurja, vsaj nekoliko odpočili, vsekakor pa si za svojo požrtvovalnost in ves trud nedvomno zaslužijo vse priznanje ter veliko in iskreno zahvalo.