Naslovnica / NOVICE / Redni letni občni zbor PGD Šmarca

Redni letni občni zbor PGD Šmarca

Včeraj je v Kulturnem domu Šmarca potekal redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Šmarca, ki se ga je udeležilo nekaj več kot 60 članov. Predstavljena so bila poročila o delu društva in komisij v preteklem letu ter sprejet program dela in finančni načrt za leto 2016.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili tudi župan Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Kamnik, predstavniki sosednjih gasilskih društev, krajevne skupnosti in posameznih podjetij.

pgd smarca oz2Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem zahvalil za dobro opravljeno delo na operativnem in organizacijskem področju, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Pohvalil je delo z mladino, saj so v zadnjih letih vidni tudi uspešni rezultati na tekmovanjih gasilske mladine.

Poudaril je, da je v prihodnje potrebno v gasilstvu nadaljevati z zastavljenim delom in usmeritvami predvsem na operativnem področju, saj se v teh časih ljudje vse več zanašajo na pomoč gasilcev tudi ob različnih intervencijah ali dogodkih, ko potrebujejo pomoč. Čeprav je bilo lansko leto mirno na področju večjih naravnih nesreč, je vseeno potrebno vzdrževati nivo pripravljenosti in nadaljevati z vajami in izobraževanji. Na koncu je gasilkam in gasilcem PGD Šmarca zaželel nadaljnje dobro sodelovanje z drugimi društvi, organizacijami in Občino Kamnik.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik