Naslovnica / NOVICE / Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj

Redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj

V soboto, 16. februarja 2019, je potekal 108. redni letni občni zbor članov in članic PGD Zgornji Tuhinj. Zbrane člane in članice, gasilsko mladino, goste je nagovoril predsednik društva Matjaž Bajde, ki je v nadaljevanju vodenje občnega zbora predal delovnemu predsedniku.

V poročilih je bilo predstavljeno opravljeno delo na organizacijskem in operativnem področju v preteklem letu, člani društva so soglasno potrdili vsa poročila ter sprejeli program dela za leto 2019.

Občnega zbora so se udeležili gostje, in sicer župan Matej Slapar, predstavnica Civilne zaščite Občine Kamnik Brigita Vavpetič, predstavnik Gasilske zveze Kamnik Jože Oblak, predstavniki sosednjih gasilskih društev, PGD Špitalič in Šmartno v Tuhinju, predsednik Krajeven skupnosti, predstavnik Športnega društva Češnjice, predstavnik konjerejskega društva Tuhinj, predsednik in predstavniki gasilskega društva PGD Gerečja vas.

Ob samem občnem zboru je župan Matej Slapar v svojem govoru pohvalil opravljeno delo društva v preteklem letu, kar je bilo razvidno iz prebranih poročil društva. Še posebej je pohvalil delo z gasilskim podmladkom in doseženimi rezultati v preteklem letu, »prav delo z gasilsko mladino je porok, da bo gasilstvo v tem društvu z močno ekipo delovalo še naprej in utrjevalo solidarnost med člani,« je dejal ter nadaljeval:

»Poleg operativnih nalog je bilo društvo aktivno tudi na organizacijskem področju in na tem mestu velja zahvala vodstvu za trud in številne uspešno izpeljane akcije, saj si danes ne moremo predstavljati učinkovitega dela na področju javne službe varstva pred požarom in drugimi naravnimi nesrečami, pri katerih so seveda gasilci nepogrešljivi člen. Pri nadaljnjem delu in realizaciji zadanega programa dela vam želim uspešno delo z gasilskim pozdravom Na pomoč!«

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik