Naslovnica / NOVICE / Redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik

Redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik

V soboto, 16. marca 2019, je dopoldan v gostilni pri Slavki potekal redni letni občni zbor Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik, kjer je zbranim nekaj besed namenil tudi župan Matej Slapar. Ker je bil občni zbor hkrati tudi volilni zbor, je bil na mesto predsednika ponovno, za 4 leta, izvoljen dosedanji predsednik Združenja Franc Pivk. 

Ob občnem zboru je predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Kamnik Franc Pivk s pozdravnimi besedami napovedal začetek občnega zbora in podal informacije o delu Združenja v letu 2018: »V sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter redarsko službo Občine Kamnik smo skozi celo leto sodelovali v različnih akcijah (Bodi viden bodi previden, uporaba mobitela med vožnjo, uporaba varnostnega pasu ter akcija pešci in kolesarji). V mesecu marcu smo sodelovali v akciji Pasavček, in sicer v Zasebnem vrtcu Zarja, v maju pa izvedli občinsko kolesarsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«. Kot že tradicionalno, v mesecu septembru sodelujemo v akciji prvi šolski dnevi, a s to razliko, da smo jo lansko leto podaljšali do 9. novembra, pri njej pa je sodelovalo 10 članov, ki so skupaj opravili 318 prostovoljnih ur in pri tem prevozili 939 kilometrov. Ta dejavnost se je odvijala pred osnovnimi šolami Toma Brejca v Kamniku, Stranje in Šmartno v Tuhinju. Na vseh omenjenih šolah smo bili deležni tako ustne tako tudi pisne pohvale s prošnjo, da bi  zaradi varnosti otrok tudi v prihodnjih letih nadaljevalo s to prakso. V mesecu septembru smo sodelovali na Tednu mobilnosti, ki ga je organiziral Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik, Združenje pa se je predstavilo s testnimi alkoholnimi očali in moram reči, da je bil odziv zelo zanimiv in dober.«

Zahvalil se je upravnemu odboru in vsem članom Združenja, ki sodelujejo in prispevajo k njihovemu obstoju in razvoju, ravno tako pa tudi vsem donatorjem, ki s prispevki pomagajo pri uresničevanju zastavljenih nalog in ciljev.

 

Predstavljena so bila še ostala poročila preteklega leta in podani načrti za letošnje leto.

Ob tej priložnosti je zbrane pozdravil tudi župan Matej Slapar, ki se je članom zahvalil, da mnogo prostovoljnih ur namenjajo varnosti naših občank in občanov. Pohvalil je njihovo dobro sodelovanje z Občino Kamnik in zaželel, da bi tudi v prihodnje nadaljevali s svojim poslanstvom, torej s sodelovanjem ob številnih preventivnih in vzgojnih akcijah na področju prometa v naši lokalni skupnosti.

 

Za glasbeno popestritev so poskrbeli pevci iz Tuhinjske doline, zaslužnim članom pa so bile podeljene spominske značke.

 

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik