Naslovnica / NOVICE / Reševalna vaja na prenovljeni sedežnici na Veliki planini

Reševalna vaja na prenovljeni sedežnici na Veliki planini

Kamniški gorski reševalci in zaposleni na Veliki planini so včeraj, na povsem prenovljeni sedežnici, katere ponovni zagon je zgolj še vprašanje parih dni, opravili skupno reševalno vajo.

Namen včerajšnje popoldanske vaje članov GRS Kamnik in zaposlenih v podjetju Velika planina, ki je potekala pri vmesni postaji sedežnice na Zelenem robu, je bil predvsem v preverjanju pripravljenosti za primer, če bi sedežnica, zaradi kakih nepredvidenih okoliščin obstala in bi bilo z nje potrebno reševati potnike.

resevalna vaja sedeznica 10

Vaja na prenovljeni sedežnici, katere ponovni zagon lahko pričakujemo že v prihodnjih nekaj dneh, je potekala v sproščenem vzdušju in domala povsem rutinsko, kar kaže na dobro pripravljenost in organiziranost ter sodelovanje gorskih reševalcev in zaposlenih, ob tem pa je razveseljivo tudi to, da so kamniški gorski reševalci in vodstvo podjetja Velika planina, na zadovoljstvo obeh strani, uspeli že pred časom zgladiti manjše nesporazume glede medsebojnih pogodbenih obveznosti ter medsebojno sodelovanje uskladili z novo pogodbo.

resevalna vaja sedeznica 79

Nasploh je bil pogled na prenovljeno sedežnico prav vzpodbuden, saj je že na prvi pogled moč opaziti, da so zaposleni opravili zares veliko delo. Nekaj dodatnih nevšečnosti je žičničarjem pred dnevi sicer povzročila tudi nevihta, vseeno pa se nadejamo, da bo današnji tehnični prevzem sedežnice potekal brez večjih težav, da si bodo zaposleni, ki se jim utrujenost spričo napornih delovnih dni v zadnjem času, že kar nekoliko pozna, lahko privoščili tudi nekaj malega počitka.

resevalna vaja sedeznica 102

 

Je pa na Veliki planini v tem času prav luštno, saj je moč, namesto v vročini in sopari, v kateri se te dni počasi kuhamo v dolini, uživati v svežem gorskem zraku in precej nižjih temperaturah. Včeraj proti večeru, pa je na Veliki planini padlo celo nekaj kapelj. Sicer ne toliko, da bi zmotile reševalno vajo, vseeno pa dovolj, da se je ob koncu vaje nad Veliko planino in prenovljeno sedežnico razprostrla lepa mavrica, kar je najbrž dober obet, da se Veliki planini slednjič le obetajo nekoliko lepši in boljši časi.

mavrica