Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Rojstnodnevna žurka ob petem rojstnem dnevu pivovarne Mali grad

Rojstnodnevna žurka ob petem rojstnem dnevu pivovarne Mali grad

Včeraj popoldan, ko so se oblaki razkadili, se je v Šmarci odvilo pravo pravcato slavje. Pivovarna Mali Grad je obeležila peti rojstni dan, nazdravljali pa smo z njihovimi odličnimi pivi in Ginious Gin&Toniki s kamniško meglo.

Pet let nazaj sta nadebudna Anja in Urban stopila na pot mikropivovarstva in svoje pivo predstavila v kamniškem Pubu pod skalo, kjer sta stočila 25l sod v upanju, da bo pivoljubcem okus njunega piva všeč.

 

Dve leti kasneje je pivo, ki se ponaša z imenom Mali grad PALE ALE, zasedlo tretje mesto v izboru za najboljše pivo leta, prav tako pa je tudi sama pivovarna Mali grad zasedla tretje mesto v izboru za pivovarno leta.

Najbrž so bila priznanja tudi nadaljnja vzpodbuda za njuno delo, saj sta kmalu za tem Anja in Urban izvedla nekaj povsem drugačnega. Poleg piva se dandanes v Malem gradu pije tudi Ginious Gin, poln okusa brinjevih jagod in preostalih začimb.

 

Po petih letih varjenja piv, eksperimentiranja in izboljšav, se pivovarna Mali grad ponaša z odličnim okusom vsega, kar pride izpod njihovih rok v kozarcih in steklenicah. Včerajšnja rojstnodnevna zabava je prav zagotovo uspela, saj so imele natakarice polne roke dela in piva, obiskovalci pa so kimali na zvoke DJ Pohalina.

Čestitke ob petem rojstnem dnevu in na vsaj še dvakrat toliko!

 

Laura Hribar