Naslovnica / ŠPORT / Rok Naglič 15. v Samoboru, Calcitovi kolesarji sedemkrat na stopničkah

Rok Naglič 15. v Samoboru, Calcitovi kolesarji sedemkrat na stopničkah

Nedeljska mednarodna dirka prve kategorije UCI C.1 v hrvaškem Samoboru, ki je štela tudi za točke slovenskega in hrvaškega pokala v olimpijskem krosu za gorske kolesarje, ni minila brez uspehov članov Calcit Bike Teama. Sedem gorskih kolesarjev kamniške ekipe je stalo na zmagovalnem odru, Rok Naglič je na članski dirki osvojil 15. mesto in je bil najboljši Slovenec v tej kategoriji.

Naglič je na 15. mestu za zmagovalcem Luco Braidotom iz Italije zaostal 8:45 minute. Gregor Krajnc je bil 21. Peter Zupančič sploh ni mogel dirkati, saj je pred dirko odlomil menjalnik.

»Od dirke v Samoborju sem si še pred mesecem dni res želel rezultata, saj mi je dirka pisana na kožo, ampak žal tokrat ni bil moj dan. Že pred samo dirko sem imel kar nekaj težav s prebavo in enostavno nisem mogel peljati svojega ritma, ki sem ga navajen pred dirkami. Na sami dirki sem štartal več kot odlično, ampak to je bil tudi edini dober del dirke. Potem sem v prvem krogu padel, ker me je eden od sotekmovalcev izrinil. Po padcu sem se pobral, nadaljeval dirko, ampak enostavno mi ni šlo,« je razložil Naglič.

»Od starta se nisem znašel kot ponavadi. Bil sem zaprt v ozadju okoli 23. pozicije, tam nekje sem končal prvi krog. To pozicijo sem držal skozi celotno tekmo, na koncu pa sem končal kot 21.,« je sporočil Krajnc.

 

Izvrstni so spet bili Calcitovi mladi gorski kolesarji. Kar pet jih je na koncu stalo na zmagovalnem odru. Žan Šekoranja je bil drugi med dečki do 7 let. Tajda Šoštarko in Maks Majnik sta bila najboljša v kategoriji do 9 let. Med dečki do 13 let je bil Ambrož Vovk drugi, v isti starostni kategoriji je Hana Kranjec Žagar spet opravila z vsemi tekmicami.

Uroš Mikelj je med veterani A končal na drugem mestu, Ana Podpečan je vpisala zmago med veterankami.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se