Naslovnica / ŠPORT / Rok Naglič je okrepil vrste Calcit Bike Teama

Rok Naglič je okrepil vrste Calcit Bike Teama

Devetnajstletni Rok Naglič je domači kolesarski klub Ravne zamenjal za najuspešnejši slovenski gorsko kolesarski klub Calcit Bike Team. Korošec, doma je iz Slovenj Gradca, je eden najbolj obetavnih Slovencev v olimpijskem krosu, vrstnik Petra Zupančiča je v zadnji sezoni vseskozi dihal za ovratnik še enemu Calcitovcu Gregorju Krajncu. »Krivec« za Nagličev prihod v kamniški klub je Luka Žele, ki bo tudi njegov novi trener.

»Že ko smo šli letos v Vodice, ko sem šel s Calcitom, mi je Luka omenil, me vprašal, če bi dirkal za njih. Nato se nismo nič kaj pogovarjali. Pred mesecem dni me je poklical in vprašal, če bi prišel. Razložil mi je, kaj bi dobil, kaj mi nudijo. Stvari so se začele odvijat. V svojem klubu sem povedal. Spustili so med brez težav in sem se pridružil Calcitu,« je uvodoma razložil Naglič.

»V zadnji sezoni Vodice, tam sem naredil najbolj viden rezultat, ko sem bil četrti. Pred tem še predlani, ko smo bili na evropskem in svetovnem prvenstvu. Startal sem iz zadnje vrste in prišel med štirideseterico. Tam je vsa konkurenca na kupu, tam vidiš, kam sodiš,« je na vprašanje, katere rezultate bi izpostavil, odgovoril Korošec.

V novi sezoni in v novih klubskih barvah bo več priložnosti dobil na mednarodni sceni, kar je njegova velika želja. »Kolikor sva govorila z Mohorjem Vrhovnikom, v načrtu sta dva svetovna pokala ter svetovno in evropsko prvenstvo, seveda če bodo v redu rezultati in forma. Sicer pa predvsem mednarodne dirke,« pravi 19-letnik.

Trenutno trenira sam, brez pravega načrta treningov, tega bo z Želetom uskladil v nedeljo, ko bo v Kamniku podelitev nagrad najboljšim posameznikom zadnje sezone. Takrat bo tudi začel priprave na novo sezono, v kateri si bo nadel črni dres Calcit Bike Teama.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se