Naslovnica / ŠPORT / Rok Naglič je pripravljen na garanje

Rok Naglič je pripravljen na garanje

Rok Naglič se je po koncu lanske sezone dogovoril za prestop iz domačega klub z Raven na Koroškem v Calcit Bike Team, hitro pa je potrdil svoj talent, ki ga je kazal že v prej. Na prvi domači tekmi v sezoni slovenskega pokala je bil najhitrejši iz Calcitove A ekipe. Cilje za leto 2016 ima jasno postavljene, da jih doseže je pripravljen na garanje.

»Želja po rezultatu je vedno. Od starta sem si postavil nek cilj, kako dirkati, to mi je uspelo. Na določenem delu proge, to je bilo po vzponu, sem skušal biti pri na spustu čim bolj spredaj, ker je bil potem tehnični klanec. Če mi ne bi uspelo, bi imel veliko več dela, da bi lovil. Na začetku ostali niso mogli držati tempa. Oddaljili smo se. Na koncu je bil res pravi boj, Italijan je prvi klanec spustil, ni več mogel. Z Dimicem sva do vrha prišla skupaj. Dimic je na spustu šel naprej, ušel za par metrov. Razlika se je delala do cilja. Ampak sem zadovoljen,« se je za nekaj trenutkov na prvo dirko nove sezone na domačih tleh ozrl Naglič; v Vrtojbi je bil od njega boljši le Gregor Dimic.

Dobro pripravljenost je tako potrdil, sezona pa se zares začenja v prihodnjih dneh, ko bo vedno več dirkanja, tako doma kot v tujini. »Skupaj se odločamo s sotekmovalci iz A ekipe, kam gremo. Ta konec tedna gremo na Kamenjak. Tam  se bomo borili za točke, če bom uspel priti do teh mest. V načrtu pa so seveda tudi svetovni pokali, ampak za to bo še čas,« pravi Korošec, ki je v pripravah na sezono imel nekaj težav z bolečinami v kolenu, a kot zatrjuje, so stvari pod nadzorom in gredo na bolje.

Naglič ima cilje jasno postavljene, za njih bo naredil vse. »Najbolj se mi gre, da bi prišel v reprezentanco za evropsko in svetovno prvenstvo. Če mi to uspe, rabim točke za start. Tudi za svetovne pokale. Velika razlika je, če startaš okrog 100. mesta in si na koncu 30. ali 40. ali pa če startaš okrog 50. mesta in se boriš za mesta med 30 ali celo 20. Garal bom za čim več pik,« obljublja 20- letnik, ki nekaj izkušenj iz največjih dirk že ima: »Nastopal sem že. Že kot mlajši mladinec sem bil na EP v Gradcu. Nekaj izkušenj že imam. Zato pravim, da vem, kako je, če dirko začneš iz zadnjih vrst.«

Za konec ni mogel mimo vprašanja, kako se počuti v novi klubski sredini, novih barvah in z novimi moštvenimi kolegi. »Odlično. Ful je dobro vzdušje. Dosti se šalimo, seveda je med dirko resnost. Ni rivalstva. Ni kreganja, če bi bil kdo boljši od koga. Med dirko ne moreš biti kolega z nikomer,« je razložil Naglič, ki je pohvalil tudi sodelovanje s trenerjem Luko Želetom.

Besedilo: Calcit Bike Team
Fotografija: Prijavim.se