Naslovnica / Črna kronika / Rop črpalke v Mostah: Oborožen ropar je napadel in poškodoval pogumnega črpalkarja

Rop črpalke v Mostah: Oborožen ropar je napadel in poškodoval pogumnega črpalkarja

Včeraj zvečer je na bencinskem servisu v Mostah pri Komendi prišlo do novega roparskega napada, v katerem je bil tokrat poškodovan tudi eden izmed obeh zaposlenih črpalkarjev, ki sta bila včeraj zvečer v službi.

Policisti so bili o ropu becinskega servisa v Mostah, ki je bil tarča tovrstnih zlikovskih podvigov že tudi v preteklosti, obveščeni včeraj zvečer nekaj pred 20. uro.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so policisti so z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je za zdaj še neznani, zamaskiran in oborožen storilec stopil v prodajalno bencinskega servisa, v katerem sta se v tistem trenutku nahajala samo zaposlena, kjer je od enega izmed njiju z grožnjami zahteval gotovino.

S pištolo oborožen ropar, ki naj bi, kot smo uspeli neuradno izvedeti, domnevno imel tudi pajdaša, pa svojega tolovajskega načrta ni mogel izpeljati povsem po svojih načrtih, saj mu zaposleni ni hotel kar tako izročiti gotovine, ampak se je njegovim zahtevam skorajda preveč pogumno in junaško zoperstavil, zaradi česar ga je ropar fizično napadel, z njim obračunal ter ga pri tem tudi lažje poškodoval.

Nasilni roparski zlikovec, ki ga je odločnost pogumnega črpalkarja bržkone precej zmedla in prestrašila, si je nato sam postregel z denarjem, njegov tolovajski izplen pa je bil bržkone precej manjši, kot se je nadejal, saj je uspel ukrasti zgolj nekaj deset evrov gotovine, nato pa s kraja dogodka zbežal kot so ga nesle noge.

Policisti so nemudoma po prejetem obvestilu o ropu pričeli z izvajanjem običajnih aktivnosti, vendar jim storilcev zaenkrat še ni uspelo izslediti, zato nadaljujejo z zbiranjem obvestil in iskanjem storilcev.

Bencinski servisi na območju Kamnika in Komende so bili z zadnjem času tarče več različnih roparskih napadov, zato se nadejamo, da bo policistom storilce čim prej uspelo izslediti.