Naslovnica / Črna kronika / Rop Mercatorjeve trgovine v Svetilniku

Rop Mercatorjeve trgovine v Svetilniku

Včeraj zvečer, 7. januarja 2016, tik pred zaprtjem Mercatorjeve samopostrežne trgovine, ki se nahaja v kamniškem Svetilniku, je neznani zlikovec pristopil do prodajalke, od nje zahteval denar in iz blagajne odnesel nekaj sto evrov gotovine.

Do ropa oz. drzne tatvine, kot so kaznivo dejanje opredelili policisti, saj še ni povsem jasno, ali je bil zlikovec morda tudi oborožen, je prišlo kako minuto po 19. uri. Predrzni zamaskiran in dokaj visokorasel ropar suhe postave, je očitno čakal na skorajšnje zaprtje trgovine v katero je vstopil tik pred iztekom delovnega časa, nato pa, kljub temu, da je bila ob blagajni pri izhodu iz trgovine še nakupovalka, stopil do precej manjše blagajničarke in od nje zahteval denar. Prodajalka je spričo tega odprla blagajno, tat pa je iz nje pobasal denar. Le-tega je stresel v veliko nakupovalno Mercatorjevo vrečko, pogledal je celo pod blagajniški predal, nato pa hitro zapustil prodajalno. Vse skupaj se je odvilo zelo hitro, k sreči pa sta tako nakupovalka kot prestrašena prodajalka, ki je po dogodku še vedno v precejšnjem šoku, odreagirali zelo mirno in prisebno ter s tem bržčas preprečila, da bi ju predrzni ropar morebiti celo poškodoval. Po neuradnih podatkih naj bi tatinski zlikovec odnesel nekaj 800 evrov gotovine.

Policisti so bili o vsem skupaj obveščeni domala v istem trenutku, vendar storilca zaenkrat še niso odkrili, še naprej pa nadaljujejo s preiskavo in zbiranjem obvestil, v obvestilu za javnost pa so na PU LJubljana zapisali: »7. 1. 2016 nekaj po 19. uri smo bili obveščeni o drzni tatvini v trgovini na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je v prostore prodajalne vstopil neznani moški, ki je na glavi nosil kapo z izrezom za oči, in od prodajalke zahteval denar. Ob tem ni izrekel grožnje ali uporabil nevarnega predmeta. Prodajalka je denar vzela iz blagajne in ga izročila moškemu, ki je nato odšel iz trgovine. Odtujil je nekaj sto evrov.«

mercator svetilnik

Prizorišče sinočnje drzne tatvine. Kljub temu, da je bil sinočnji dogodek v Mercatorjevi samopostrežni trgovini v Svetilniku precej pretresel vse zaposlene, je danes delo trgovine potekalo nemoteno, prodajalke pa so bile, kljub temu, da so zaradi vsega skupaj nekoliko prestrašene, kot vedno prijazne in nasmejane. Le njihova kolegica, ki je imela sinoči opraviti s predrznim tatom, je danes, spričo precejšnjega šoka, ostala doma.