Naslovnica / Črna kronika / Rop trafike ga je užejal

Rop trafike ga je užejal

V petek, 13. 5. 2016, okrog 16.15, so policisti prejeli obvestilo, da je z nožem oborožen neznanec oropal trafiko v Mengšu.

Policisti, ki so prihiteli na kraj ropa, so z zbiranjem obvestil in ogledom prizorišča ugotovili, da je ropar najprej prišel do prodajnega pulta in naročil cigaretne papirčke, ki jih je tudi plačal, nato pa je šel okrog kioska, vstopil skozi vrata in z nožem v rokah prodajalki zagrozil, naj mu izroči denar.

Policisti so roparja, 30-letnega moškega iz okolice Mengša, ki je s prizorišča zbežal peš, na podlagi danega opisa uspeli hitro izsledili, saj ga je »naporna služba« tako užejala, da se je šel okrepčat v enega izmed mengeških lokalov. Policisti so 30-letnika, ki naj bi bil stari znanec policistov, izsledili in mu odvzeli prostost, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, pa je bil osumljeni že v nedeljo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Osumljeni 30-letnik je bil v preteklosti že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.