Naslovnica / NOVICE / S Festivalom piva in Okusov Kamnika se je začel Kamfest

S Festivalom piva in Okusov Kamnika se je začel Kamfest

S Festivalom piva in Okusov Kamnika na kamniškem Trgu talcev, se je začelo kamniško desetdnevno festivalsko rajanje Kamfest.

Pivo vseh barv in okusov ter stojnice s hrano, ki od 15. ure naprej vabijo s stojnic na Trgu talcev, so kot nalašč za uvod v pestro festivalsko dogajanje Kamfesta. Okrepčilo s stojnic domačih in gostujočih ponudnikov, pa bo pred prvim festivalskim večerom, ki se bo potegnil dolgo v noč, še kako dobrodošli, kajti organizatorji Kamfesta so že za prvi dan festivala pripravili bogat in pester program.

Na stojnicah s pivom svoje pivovarske izdelke predstavljajo: Bevog Brewery, Pivovarna MALI GRAD, Maister Brewery, Adam Ravbar, Dr. Orel, Union / Laško Pivo, Gama, Brew Revolt Brewery, Beeryard, Carniola Brewery, Češko pivo Černa Hora – Slovenija in Kabinet & Visibaba Brewery Slovenija,  za hrano in prigrizke, pa so poskrbeli: 7 Burger Kamnik, Repnik Gostilna Penzion, Velika planina, Pri podkvi Kamnik, Zlata ptička, Majolka Kamnik, Anton Meso Kamnik.

Kot že rečeno, na Trgu talcev se je,  za uvod v Kamfest, ob 15. uri začel Festival piva in Okusov Kamnika, ob 17. uri se bo začelo dogajati tudi v Keršmančevem ter v Parku Evropa, ob isti uri, pa bodo mestne ulice, kjer je bilo še pred nekaj trenutki opaziti mravljišče pridnih prostovoljcev,  s svojimi izdelki zasedli tudi sejmarski ustvarjalci najrazličnejših izdelkov.

Ob 18. uri bo na otroškem odru predstava Lutkovnega gledališča Fru-Fru: Zaljubljeni žabec, v mestnem hotelu bo odprta razstava starodobnih motorjev in fotografij Janeza Kukca Mežka, ob 19:30, pa bo v Samčevem predoru potekalo uradno odprtje festivala z otvoritveno cirkuško povorko.

Vrhunec večera bo zagotovo nastop skupine Lačni Franz na Malem gradu, ki bo Glavni oder zasedla ob 20:15, na Večernem odru, pa bo ob 22. uri nastopila skupna Karmakoma.

Vsekakor je pred nami 10 zanimivih in najrazličnejših prireditev polnih festivalskih dni, zato ne oklevajte in pridite v Kamnik tudi sami.

Kamfest – program 1. dne festivala (7. avgust 2015)

15:00     Trg talcev            Festival piva in Okusov Kamnika

17:00     Park mladih – Park Evropa           Park mladih: Zavod Kru

17:00     Sejem Diversity               Diversity – express yourself

17:00     Keršmančev park            Družinsko športno-ustvarjalno dogajanje

18:00     Otroški oder      Lutkovno gledališče Fru-Fru: Zaljubljeni žabec

18:00     Prireditve drugih organizatorjev              Otvoritev razstave starodobnih motorjev Indian in fotografske razstave Janeza Kukca Mežka

19:30     Samčev predor                Otvoritvena povorka Kamfesta 2015

20:15     Glavni oder        Lačni Franz

22:00     Večerni oder     Karmakoma