Naslovnica / Črna kronika / S Korošice prepeljali poškodovane, planinski dom bo najbrž pogorel do tal

S Korošice prepeljali poškodovane, planinski dom bo najbrž pogorel do tal

Gasilci in gorski reševalci se na Korošici še vedno borijo z ognjenimi zublji, ki so zajeli tamkajšnji planinski dom, vendar zaradi obsežnosti požara in zahtevnih okoliščin, ne morejo storiti prav dosti.

 

Poročali smo že, da je okrog pol sedme zvečer v Kocbekovem domu na Korošici izbruhnil obsežen požar, zaradi česar je policijski helikopter, v več vožnjah, iz Kamnika na planino Korošica prepeljal več opreme, dobro desetino gasilcev PGD Kamnik in gorske reševalce.

Je pa helikopter s planine pripeljal tudi nekaj lažje poškodovanih oseb, domnevno naj bi šlo za člane ene družine, ki so se nadihale dima oz. lažje poškodovale pri bežanju pred ognjem, eno osebo pa so reševalci NMP Kamnik prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano.

 

Še pred nekaj časa je bilo na Perovem, kjer imajo v stavbi veterine sedež kamniški gorski reševalci, zaznati precejšen vrvež, saj je bilo na omenjeni lokaciji v pripravljenosti več gasilk in gasilcev, ki so čakali, da se pridružijo svojim kolegom, ki so že na Korošici, vendar je glede na okoliščine padla odločitev, da njihova pomoč ni potrebna.

Bodo pa gasilci, ki so že na Korošici tamkaj preživeli tudi noč, četudi je bilo moč neuradno slišati, da spričo težkih okoliščin, predvsem pomanjkanja vode, ne morejo storiti kaj dosti, tako da bo Kocbekov planinski dom najverjetneje povsem pogorel oz. bo gmotna škoda zaradi požara v vsakem primeru zelo velika.

Natančni vzroki požara, katerega okoliščine proučujejo tudi policisti, zaenkrat sicer še niso znani, neuradno pa je moč slišati, da naj bi do požara prišlo zaradi neprevidnosti oz. pomote pri ravnanju z neznano vnetljivo tekočino, za katero naj bi uporabniki oz. najemniki koče, v kateri ni bilo običanjega oskrbniškega osebja, pri kuhanju menili, da je voda.

Glede na to, da je intervencija še vedno v teku, uradnih informacij zaenkrat še ni moč dobiti, bomo pa jih objavili, takoj ko jih prejmemo.