Naslovnica / NOVICE / S pustno masko in knjigo na Svetega Primoža

S pustno masko in knjigo na Svetega Primoža

Člani Kluba gorskih tekačev Papež in udeleženci Zimske lige bodo v soboto, 6. februarja 2016, na Svetem Primožu znova pripravili svojevrsten športno-kulturni zabaven dogodek, saj se bodo, pustno opravljeni, tokrat v hrib podali tudi s knjigami.

Tokratna pustna sobota na Svetem Primožu bo zagotovo nekaj posebnega, saj bo, v počastitev pusta in skorajšnjega kulturnega praznika, obarvana tako pustno, kot tudi kulturno. Tekači, pohodniki in drugi obiskovalci Svetega Primoža se bodo v hrib namreč podali pustno našemljeni ter s knjigami v rokah oz. nahrbtnikih, s čemer se bodo na precej izviren in svojevrsten način poklonili tako pustu, kot spominu na pesnika Franceta Prešerna.

Lahko se jim pridružite tudi sami, saj vaš trud in kulturno udejstvovanje ne bosta zaman, kajti s tekom, recitacijo in pesmijo si lahko v soboto na Svetem Primožu prislužite tudi slasten pustni krof in celo knjigo, če pa niste ravno najbolj korajžne sorte, da bi si upali katero izmed pesmi zrecitirati ali zapeti tudi sami, pa boste lahko prisostvovali zanimivemu in zabavnemu recitalu, ki se na Svetem Primožu, tako kot lani, obeta tudi letos. Lani je bilo prav luštno, če ne verjamete, pa si lahko pogledate prispevek iz lanskega leta: S knjigo na zimsko ligo

liga-kultura 101

Zatorej jutri, ko se boste podali proti Svetemu Primožu, se ne pozabite našemiti, seveda pa ne pozabite s seboj vzeti tudi kake knjige ali knjižice.

Štart je ob 9. uri izpred doma na Vegradu. Vabljeni!