Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / S slovesnim odprtjem se je začel 23. jesenski kmetijsko obrtni sejem v Komendi

S slovesnim odprtjem se je začel 23. jesenski kmetijsko obrtni sejem v Komendi

Z opoldanskim slovesnim odprtjem se je na sejmišču v Komendi začel tradicionalni, že 23. Jesenski kmetijsko obrtni sejem v Komendi, na katerem se ponovno predstavlja vrsta razstavljalcev najrazličnejše kmetijske mehanizacije, obenem pa svojo ponudbo predstavljajo in razstavljajo tudi številni obrtniki in podjetniki.

Obiskovalce in udeležence slavnostnega odprtja, med katerimi sta bila, poleg številnih drugih častnih gostov, tudi ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec in minister za gospodarski razvoj Zdravko Počivalšek, je uvodoma pozdravil častni občan Občine Komenda, predsednik Konjeniškega kluba Komenda ter obenem tudi idejni vodja in starosta sejma v Komendi, Lojze Lah.

Nekaj pozdravnih besed je vsem zbranim namenil tudi župan Občine Komenda Stanislav Poglajen, ki je v pozdravnem nagovoru izrazil ponos, da imajo v Komendi, po zaslugi Konjeniškega kluba Komenda, takšno prireditev, ki glas o Komendi širi daleč naokoli, prisotne pa sta pozdravila tudi minister Zdravko Počivavšek in Anita Jakuš, predstavnica Zadružne zveze Slovenije ter še nekateri gostje.

Slavnostna govornica odprtja sejma je bila ministrica dr. Aleksandra Pivec, ki je poudarila pomen samooskrbe z lastno pridelano, zdravo hrano, številne birokratske težave s katerimi se ubadajo kmetovalci, boj proti invazivnim rastlinam ter pozvala k nadaljnemu sodelovanju pri prizadevanjih za razvoj slovenskega podeželja in proizvodnje doma pridela hrane.

Kot smo že vajeni, je bil sejem uradno odprt s tradicionalnim stiskom rok, ki so jih tokraj sklenili Lojze Lah, Slavko Poglajen, Zdravko Počivavšek in Aleksandra Pivec.

Slovesno odprtje letošnjega jesenskega sejma so s svojimi nastopi popestrili: Mažoretna skupina Komenda, Godba Komenda, Fantje treh vasi in nepogrešljvi plesalci Folklorne skupine Komenda, odprtje pa je povezoval France Peternelj.