Naslovnica / NOVICE / S starimi mopedi od lipe do lipe

S starimi mopedi od lipe do lipe

Tomosove Legende in ŠKD Sela so leto pripravili izlet, ki so ga poimenovali od Lipe do lipe. Nejc Štrajhar je po knjigi Slovenske lipe, načrtoval pot in se iz Kamnika skupaj z osmimi mopedisti in spremljevalno ekipo, odpravil na pot do Gornjega grada pa vse do Najevske lipe, najstarejše lipe v Sloveniji, ki jo najdemo v Črni na Koroškem.

Po počitku so pot nadaljevali v Polzelo in proti domu. Na poti jim ni bilo dolčas, saj so imeli v spremljevalni ekipi tudi živo glasbo.

V ŠKD Sela smo zelo veseli, da s takšnimi podvigi pokažemo, da je lipa simbol Slovenstva že dolgo časa, saj ima prav vsaka vaška lipa neko zgodbo in zgodovino, ki je povezana s prebivalci in tradicijo kraja.

Potrebno pa je poudariti, da so Legende zares legendarni, saj so z mopedi naredili kar soliden krog kilometrov. So zares ena posebna ekipa, ki se na poti dobro razume in predvsem tudi iskreno nasmeje in zabava. Verjamemo, da je ta pot samo prvi del, saj si želijo, da bi obiskali vse slovenske lipe, ki jih najdemo v omenjeni knjigi. Verjamemo, da jim bo to tudi uspelo.

ŠKD Sela