Naslovnica / Črna kronika / Saj ni res, pa je: 22-letniku, ki je poskusil povoziti policista, so zasegli že 26 vozil, moped in tovorno vozilo

Saj ni res, pa je: 22-letniku, ki je poskusil povoziti policista, so zasegli že 26 vozil, moped in tovorno vozilo

Policisti Policijske uprave Ljubljana so obravnavali serijskega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki so mu policisti v zadnjih štirih letih zasegli že 26 avtomobilov, moped in celo tovorno vozilo, tokrat pa kršitelj ni hotel ustaviti, ampak zapeljal proti policistu, ki je k sreči uspel še pravočasno odskočiti.

Ljubljanski policisti so 20. 5. 2020 v popoldanskem času obravnavali kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, in sicer v Grosuplju, ko so v okviru poostrenega nadzora hitrosti na kontrolni točki ustavljali 22-letnega voznika osebnega vozila, ki ni ustavil na znake policistov, ampak vozilom zapeljal proti policistu, ki je moral odskočiti, da se je izognil trčenju.

Kot navaja Policijska uprava Ljubljana, so policisti zapeljali za voznikom in kmalu v bližini izsledili vozilo in osumljenca, tekom postopka pa so ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima niti veljavnega vozniškega dovoljenja.

22-letnemu vozniku je bilo v zadnjih štirih letih v različnih postopkih zaseženih kar 26 osebnih avtomobilov, moped in tovorno vozilo, brez vozila pa je ostal tudi tokrat.

Zoper njega bodo policisti obodolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče zaradi kršitev cestno prometnih predpisov, bržkone pa si bo prislužil tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.