Naslovnica / KULTURA / Samostanski Kino Kamfest pod zvezdami

Samostanski Kino Kamfest pod zvezdami

Poleg glasbenih večerov, koncertov in predstav, se v času festivala Kamfest odvija tudi letni kino za vse filmske ljubitelje. Platno je postavljeno na samostanu Mekinje, vstop pa je prost.

Od 11. do 16. avgusta so večeri rezervirani za kino pod zvezdami. Namreč vsak dan se ob 21. uri na dvorišču Mekinjskega samostana predvaja film. Soproducent kina je Mestni kino Domžale.

Na dvorišču samostana je postavljeno platno in vrste sedežev, ki so kmalu vse zasedene. Gledanje filma pod nočnim nebom in prijetno hladnim poletnim zrakom je vsekakor užitek.

Izbira filmov je dovolj pestra, da vsak lahko poišče film, ki mu ustreza. Ladybird, Stalinova smrt in Prebujanja so bili že predvajani. 14. 8. je na sporedu mehiški film Apriline hčerke, drama o človeških in družinskih odnosih. V sredo, 15. 8., se odvija romantična komedija Ljubezen na prvo bolezen, 16. 8. pa je predstavljen slovenski mladinski film Košarkar naj bo.

Dr. Noah Charney je za dva od že predvajanih filmov vodil zanimiv intervju z gosti, povezanimi s filmom. Naslednji pogovor pa bo 16. 8. ob 19:30 o filmu Košarkar naj bo.

Ivana Pika Schlegl