Naslovnica / KULTURA / ŠanSončki muzicirali v klubu Blunout

ŠanSončki muzicirali v klubu Blunout

Kdor ima pogum in ljubezen v sebi zase in do drugih, ju je včeraj udejanil s prihodom na koncert ŠanSončkov. Tak pogum ima tudi duša kluba Blunout, Aleš Florjančič s svojo ekipo, ki že nekaj let organizirajo koncerte znanih in manj znanih glasbenikov.

Ja, treba je imeti ja… (in seveda čas) tudi za to, da se odločiš za obisk koncerta skupine, ki se šele uveljavlja s svojo izvirno avtorsko glasbo. Nikdar ne veš kaj te čaka; ali so to »eni levaki« iz garaže, ki malo vežbajo in ne vedo kaj sploh bi radi ali morda par naveličanih upokojencev, ki nekaj – kar bi tako malo za zabavo in za hec…, ampak ko jih slišite v živo je hitro jasno, da niso ne eno ne drugo.

 

Trije možje Daniel Artiček, Marko Fujan in Marjan Spruk, (brez psa in čolna), svirajo svoje songe suvereno, energično in z dobro mero improvizacije, ki včasih še tekega poznavalca preseneti s svojimi muzikalnimi izleti. Z besedili odstirajo tančice s skritih življenjskih vsebin in tematik, ki so aktualne in vsakogaršnje. Ni ga, ki se ne bi mogel najti v zgodbah, ki smo jih slišali včeraj. Res je bil čas za ljubezen v vsej njeni raznolikosti. Kaj mislim s tem bodo razumeli vsi, ki so že kdaj slišali ŠanSončke.

Menda bodo kmalu nastopili še kje. Bodite pozorni.

Besedilo in fotografije: Brigita Artiček