Naslovnica / ŠPORT / Še en izvrsten dosežek kamniških plesalcev

Še en izvrsten dosežek kamniških plesalcev

Minuli teden se je v Pragi na Češkem odvijalo svetovno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih v disciplini SHOW DANCE. Na svetovno prvenstvo sta se po naslovu državnih prvakov uvrstila Živa Babnik in Grega Golob, ki sta člana Plesnega kluba Šinšin.

Na državnem prvenstvu sta zmagala s koreografijo Nagajiva roža-Silly flower. Za svetovno prvenstvo, na katerega smo se pripravljali mesec in pol, smo se odpravili z drugo koreografijo, s katero smo želeli biti konkurenčnejši…. in uspelo nam je. S koreografijo Podgance-It’s great to be a rat, sta si Živa in Grega priplesala odlično 4. mesto od skupaj 26. nastopajočih parov.

 

Konkurenca je bila huda, saj sta tekmovala z odličnimi Rusi, Belorusi, Slovaki, Čehi, Poljaki, Finci, Bolgarci, Poljaki, Hrvati, Španci. Za koreografijo in treninge je poskrbela njuna trenerka, koreografinja in idejni vodja, Ana Medvešček. Spremljala in odlično pripravila za tekmo ju je Simona Kočar, plesalka in plesna učiteljica kluba Šinšin. Kostum je zašila izvrstna Oksana Maren. Na tekmi so ju spremljali tudi starši, ki so bili še kako dobrodošli med navijači.

Tudi Grega Golob je tekmoval v kategoriji SHOW DANCE solo dečki. Rezultat se mu ni posrečil, odplesal je za dobro 9. mesto. S koreografijo V divjini-Into the, ne bo več zastopal Slovenije. Komaj že čaka na svetovno prvenstvo v modernu, ki bo v začetku decembra na Poljskem, kjer morda lahko ubrani lanski rezultat.

Rezultati so odlična iztočnica za novo plesno sezono. Držite pesti, da se nam sanje uresničijo.

Hvala.

Ekipa Šinšin