Naslovnica / NOVICE / Še en prijeten Martinov pohod

Še en prijeten Martinov pohod

Martinov pohod od Puba Pod skalo do Budnarjeve domačije je, lahko rečemo, glede na to, da je potekal drugič, postal tradicionalen.

Kljub razmočenem terenu in nekaj kapljic dežja se je manjša druščina podala po prijetni stezi, ki poteka po grebenu vse do vrha Tolste gore (734 m). Ta poleg Bergantove gore s Starim gradom in bližnje Špice zlasti med domačini postaja vse bolj priljubljena pohodniška točka. Na vrhu je lesena klop in vpisna knjiga, razgleda pa je v primerjavi s sosednjimi vrhovi nekoliko manj. Sledil je manjši spust do gozdne ceste nato pa še manjši vzpon in že smo prispeli do Zgornjih Palovče, kjer v začetku zaselka stoji Budnarjeva domačija. V njej nas je čakala topla krušna peč, ki jo je zakurila soseda Olga ter prava martinova pojedina z raco, rdečim zeljem in mladim vinom.

Budnarjeva domacija_pohod 03

Za pot nazaj smo izbrali krajšo in se mimo Bergantove gore s Starim gradom spustili nazaj v dolino do Puba Pod skalo. Za celotno hojo po omenjeni krožni poti smo porabili približno 2,5 ure.

Krožna pot je zaenkrat še nekoliko manj znana, vendar si bo Turistično društvo Kamn’k v sodelovanju s Pubom Pod skalo s pomočjo tovrstnih tematskih pohodov še naprej prizadevalo, da postane bolj priljubljena in znana.

Turistično društvo Kamn’k