Naslovnica / ŠPORT / Še en uspešen vikend za triatlonce TK Trisport

Še en uspešen vikend za triatlonce TK Trisport

Člani Triatlon kluba Trisport Exoterm, ki so del mladinske triatlonske reprezentance,  so se s trenerjem Klemnom Laurenčakom udeležili tekme v triatlonu za evropski mladinski pokal, ki je potekala v avstrijskem Kitzbuhlu. Izvrstno so nastopili  Matevž Planko, ki je osvojil 6. mesto, Tjaša Vrtačič, ki je bila 12. in Klemen Bojanc, ki je tekmo končal kot 19.

trisport 55 1

Tekma je prvič potekala po novem principu, kjer so se tekmovalci v soboto preizkusili v kronometrskem krajšem  šprint triatlonu, nato pa se je prvih 30 uvrstilo na nedeljsko tekmo s skupnim štartom. Od Slovencev so tekmovali še Eva Skaza, ki je na koncu zasedla 8.mesto, in Domen Obreza (Trisport) ter Danijel Bartol, ki pa sta žal izpadla v kvalifikacijah.

Na spremljevalni tekmi za kadete je Jan Škrjanc pokazal, da tudi v Avstriji nima prave konkurence.

Matevž Planko, Klemen Bojanc, Domen Obreza, Klemen Laurenčak, Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc (zadovoljni po končani tekmi za evropski pokal).

Matevž Planko, Klemen Bojanc, Domen Obreza, Klemen Laurenčak, Tjaša Vrtačič, Jan Škrjanc – zadovoljni po končani tekmi za evropski pokal. – Foto: Tomaž Vrtačič

Rezultati:

Kros triatlon na Vogrščku

Nekaj članov Trisporta se je na Vogrščku pomerilo tudi na državnem prvenstvu v kros triatlonu.

trisport 55 2

Aleš Rode, Bojan Trojar, Miro Kregar, Matic Romšak, Tjaša Žnidar in Žiga Podbevšek.

Absolutna državna prvakinja je postala Tjaša Žnidar, mladinec Žiga Podbevšek pa se je povzpel na absolutno tretje mesto.

Oba sta postala državna prvaka tudi v svojih kategorijah, ta naslov pa je pripadel še Miru Kregarju in Bojanu Trojarju.

Kamničani pa niso domov prinesli le zlatih medalj, saj je srebro v svoji kategoriji osvojil Maticu Romšak, z bronasto medaljo pa je uspeh kluba dopolnil še  Aleš Rode.

Nataša Planko