Naslovnica / NOVICE / Še zadnjič očistimo Slovenijo na Kamniškem

Še zadnjič očistimo Slovenijo na Kamniškem

Ekologi brez meja v soboto, 15. septembra 2018, pripravljajo še zadnjo čistilno akcijo, ki se bo odvijala tudi na območju občine Kamnik.

Kot nam je zaupal Rok Novak, koordinator akcije na Kamniškem, se bodo udeleženci čistilne akcije zbrali ob 9. uri za Domom kulture Kamnik, kjer si bodo razdelili delo, vsak bo dobil par rokavic, skupine pa še nekaj vreč za smeti.

Čistilna akcija bo razdeljena v dva sklopa, in sicer na pobiranje odpadkov ob poteh, stezah, brežinah, parkiriščih… ter tudi popis divjih odlagališč. Nekaj teh je bilo sicer popisanih oz. očiščenih že v letošnji spomladanski akciji, ker pa je vmes preteklo že kar nekaj časa, pa bodo udeleženci akcije preverili kakšno je stanje na terenu oz. če se je morda pojavilo kako novo odlagališče.

Vsak udeleženec si bo lahko svojo akcijo oz. delo, nanjo pa ste seveda vabljeni prav vsi, ki imate čas in vam je mar narave in okolja.

Ko smo se pozanimali na kakšen način se bo v mednarodno čistilno akcijo vključila Občina Kamnik, so nam z občinske službe za stike z javnostmi sporočili, da se s predstavnikom Ekologov brez meja dogovarjajo, da bo Občina poskrbela za odvoz zbranih odpadkov v čistilni akciji.

Po besedah Roka Novak, bo čiščenje potekalo predvsem na območju Tunjice, Mekinje, Godič, Nevlje-Oševek, Stranje oz. Bistričica in spodaj nižje ob Kamniški Bistrici, saj so to tudi edine točke na katerih je dogovorjen odvoz odpadkov. Kako pa bo sama čistilna akcija tudi dejansko potekala, pa je odvisno tudi od odziva in udeležbe občanov.

Čistilna akcija se bo predvidoma zaključila okrog 13. ure.