Naslovnica / NOVICE / Sejem srednjih šol na OŠ Frana Albrehta

Sejem srednjih šol na OŠ Frana Albrehta

Informativni dan otrokom in staršem omogoča obisk le treh šol, zato smo se na OŠ Frana Albrehta že pred leti odločili, da bomo pripravili srečanje s predstavniki več srednjih šol kar na naši šoli. Tako vsako leto od leta 2011 dalje organiziramo sejem srednjih šol. Letos je bilo to 6. 10. 2015 v popoldanskih urah.

Povabilu se je odzvalo šestnajst šol, ki so predstavile šestdeset programov srednješolskega izobraževanja. Učenci in starši so imeli možnost spoznati programe nižjega poklicnega izobraževanja, poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in različne smeri gimnazij.

 

Predstavile so se naslednje srednje šole: Biotehniški izobraževalni center Naklo, Gimnazija Šiška, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik, Srednja trgovska šola Ljubljana, Srednja šola Domžale, Srednja šola tehniških strok Šiška, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, ŠC Pet – Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, Škofijska gimnazija, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Srednja medijska in grafična šola Ljubljana, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Šolski center Kranj, Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad.

Udeležba je bila velika. Fantje in dekleta, učenci zadnje triade, so prihajali s prijatelji, starši, starimi starši. Mladi, ki vedoželjno hodijo od stojnice do stojnice, starše, ki jim sledijo in z zanimanjem spremljajo pogovore njihovih odraščajočih otrok s profesorji in dijaki, vedri obrazi obiskovalcev in pogovori med starši in otroci ob zapuščanju prizorišča, so prijetna povratna informacija o pomembnosti takšnega srečanja, ki kliče po, kot je rekel profesor iz ene od srednjih šol: »Ob letu osorej se ponovno vidimo.«

Tina Plahutnik, svetovalna delavka OŠ Frana Albrehta

X