Naslovnica / NOVICE / Občinski svetnik Tone Iskra namenil sejnino za nakup novega kombija Nina Rakoviča

Občinski svetnik Tone Iskra namenil sejnino za nakup novega kombija Nina Rakoviča

Akciji zbiranja sredstev za nakup kombija, ki ga potrebuje Nino Rakovič, radoživ in bister fant ter ustvarjalen fotograf, se je pridružil tudi občinski svetnik Anton Iskra (LMŠ), ki je eno izmed prejetih sejnin namenil v dobrodelne namene.

Anton Iskra, ki je tudi sam invalid, težave in potrebe Nina Rakoviča, ki je zaradi cerebralne paralize že od rojstva odvisen od pomoči drugih, najbrž težave razume še bolje od vseh, ki smo zdravi. Zato mu, kljub nizki pokojnini, ni bilo težko in odveč, da se je odpovedal eni izmed sejnin, ki jo kot občinski svetnik prejema za udeležbo na seji sveta Občine Kamnik.

Nino Rakovič, ki se vse bolj uveljavlja tudi kot fotograf, je zaradi bolezni povsem odvisen od pomoči njegovih bližnjih, predvsem mame in brata, brez pomoči katerih bi ne zmogel početi vsega, kar počne. Stari kombi, ki je bil star približno toliko kot Nino, je požrl zob časa, zato je bil nujen nakup novega z dvigalom, kar pa je bil za Nina in njegove bližnje prevelik finančni zalogaj. Zato je že pred časom stekla akcija zbiranja sredstev za nakup novega kombija, v akciji pa se je zaenkrat zbralo za približno pol kombija denarja. Dovolj za začetni polog in opremo, vendar bo potrebno kombi do konca odplačati. Breme odplačevanja je na svoja pleča s kreditom prevzel Ninov mlajši brat Nani, ki je tudi Ninov glavni voznik, bržčas pa je nepravično, da je breme skrbi za najbolj ranljive in pomoči potrebne med nami, položena predvsem na pleča njihovih najbližjih.

nino rakovic in tone iskra1

Nino Rakovič s Tonetom Iskro in Rašem Nesterovićem na tekmi Slovenija – Poljska v Celju, Evropsko prvenstvo v košarki.

Ninu je do sedaj pomagalo že kar nekaj ljudi, podjetij in organizacij in med njimi je odslej tudi občinski svetnik Anton Iskra, ki je v ta namen odstopil svojo sejnino, kar je zagotovo posnemanja vredna poteza, da pa bi strošek nabave kombija pokrili v celoti, pa je potrebno še kar nekaj dobrosrčnih Kamničanov.

Ninu do novega kombija lahko pomagate tudi sami, in sicer z nakazilom vašega prostovoljnega prispevka na transakcijski račun, ki je odprt pri kamniškem Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami, nakažete nekaj evrov, ki bodo namenjeni nakupu novega kombija.

TRR: 02312-0256852517,
odprt pri Društvu staršev otrok s posebnimi potrebami (DSOSPP),
p. p. 60, 1240 Kamnik
namen: NINO kombi