Naslovnica / KULTURA / “Senožetniki” Alenka, Vojko in Nada razstavljajo v stabvi občine

“Senožetniki” Alenka, Vojko in Nada razstavljajo v stabvi občine

V preddverju Občine Kamnik je bila v popoldanskih urah odprta razstava treh članov Likovnega društva Senožeti Radomlje, med katerimi je tudi kar nekaj članov in članic iz Kamnika, društvo pa je vse bolj aktivno tudi v samem Kamniku.

 

Na današnji razstavi so se s svojimi likovnimi deli predstavili Alenka Sušnik in Vojko Turšič, oba iz Kamnika, ter Nada Dimic iz Radomelj. Vsi trije so člani Likovnega društva Senožeti Radomlje, ki deluje pod mentorskim vodstvom akademskega slikarja Janeza Zalaznika. Avtorji, katerih slike bodo nekaj časa krasile avlo in stopnišče kamniške občinske stavbe, ki v pomanjkanju boljših oz. primernejših razstavnih prostorov, že nekaj časa služi tudi kot priložnostno razstavišče, so se že večkrat predstavili tako na skupinskih, kot tudi na samostojnih razstavah.

razstava obcina tursic susnik 57

Današnjo razstavo likovnih del je, kot gostitelj, odprl župan Marjan Šarec, Danica Šraj, predsednica Likovnega društva Senožeti, ki je prireditev povezovala, pa je na kratko predstavila tudi delo njihovega likovnega društva.

razstava obcina tursic susnik 7

 

Naj ob tem dodamo, da je omenjeno društvo, v tesnem sodelovanju s svojci njihove prezgodaj preminule članice Dike Dolenc Majce, pred nedavnim pomagalo tudi pri odprtju nove kamniške galerije Dika, ki se nahaja na Maistrovi ulici in za katero se iskreno nadejamo, da bo, tudi ob morebitni pomoči Občine Kamnik, polno zaživela v vsej svojem razstaviščnem potencialu.

Razstavo si bo v prostorih Občine Kamnik moč ogledati do 6. septembra 2016.