Naslovnica / Črna kronika / Serija vlomov na Duplici

Serija vlomov na Duplici

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni o seriji vlomov in poskusov vlomov v različne poslovne prostore na Duplici. Vse kaže, da je na območju Kamnika na delu precej neroden serijski vlomilec, ki z vlomilskim orodjem povzroča več škode, kot znaša izplen njegovih plenilskih pohodov.

Že okrog 5.45 ure so bili obveščeni, da je bilo vlomljeno v slaščičarno Srček, v katero je vlomilec vlomil skozi vhodna vrata ter iz notranjosti odnesel prenosno blagajno v kateri je bilo okrog 100 evrov menjalnega denarja. Z dejanjem je vlomilec povzročil za približno 400 evrov škode, policisti pa so bili kasneje obveščeni, da je bila blagajna odvržena na igrišču osnovne šole. Blagajno so policisti, po  opravljenem ogledu vrnili lastniku.

Kmalu zatem, 8.25 ure, so policisti prejeli že novo obvestilo, in sicer, da je neznani storilec vlomil tudi v kozmetični salon Kozmetika Lepotilnica, od koder je odnesel 30 evrov drobiža ter tudi 50 pilic za nohte, ki pa jih je kasneje odvrgel, saj so bile najdene pri bližnji ginekološki ambulanti. Je pa vlomilec tudi tu povzročil za kakih 400 evrov materialne škode, saj je grdo poškodoval vrata.

Nekaj minut po 9. uri so bili policisti obveščeni tudi o poskusu vloma v trgovino na Rudniški ulici, kjer je neznani storilec poskušal vlomiti skozi vhodna vrata, vendar mu to ni uspelo in je od dejanja odstopil, prav tako pa je neuspešno poskusil vlomiti tudi v lokal Carpe Diem, vendar se vrata orodju na vzvod tudi tu niso vdala.

vlom

Posledice vloma v enega izmed lokalov.

Kot bi bilo mogoče sklepati po načinu vlomov in poskusov vlomov, v vseh primerih je bilo uporabljeno orodje na vzvod, gre po vsej verjetnosti za istega storilca, ki ima, razen tokratnega plenilskega nočnega pohoda, najbrž na vesti še kopico drugih vlomov, o katerih smo v preteklosti že poročali.

Policisti vse vlome in poskuse vloma preiskujejo in še naprej zbirajo obvestila.