Naslovnica / KULTURA / Sij zimskega večera na Osnovni šoli Marije Vere

Sij zimskega večera na Osnovni šoli Marije Vere

Sinoči je v telovadnici Osnovne šole Marije Vere potekal že tradicionalni božično-novoletni koncert in bazar SIJ ZIMSKEGA VEČERA. Prireditev se je začela s pesmima Jurček in sneženi mož ter dedek Mraz, ki ju je zapel otroški pevski zbor, pod vodstvom učiteljice Alenke Markus. Vse navzoče, tudi podžupana Občine Kamnik Igorja Žavbija in predsednika Krajevne skupnosti Duplica Franca Svetelja, je pozdravila gospa ravnateljica Violeta Vodlan s toplimi besedami za prihajajoče leto. Njenim prijaznim besedam se je pridružil tudi podžupan Igor Žavbi, ki je svoj nagovor zaključil z verzi naše učenke Maje Strle: »Najbolj želimo si sreče, zdravja, veselja – to prav zares naša je velika želja.«

sij zimskega vecera 1Sledile so pestre glasbeno-plesne točke. Ana Strmčnik je z violino priklicala božič v mesto, Vanesa Manuela Reid pa je s saksofonom božično vzdušje le še popestrila. Kot odlični plesalci so se izkazali otroška folklorna skupina pod vodstvom učiteljice Marjetke Usar, baletne plesalke Ariana, Zala, Ana, Hana in Lana. Aja Zajc pa nam je deklamirala svojo pesem Zima.

Vrhunec prireditve pa je bil nastop naše nekdanje učenke, Mance Berlec, polfinalistke šova Slovenija ima talent, ki se je predstavila z avtorskima pesmima. Voditeljici večera Pia Jerman in Tanja Starec pa sta naša ušesa božali s prijaznimi mislimi, ki so jih skovale vodje koncerta, učiteljice 2. triade. Prireditev smo zaključili s skoraj že ponarodelo pesmijo Silvestrski poljub, ki jo je z žametnim glasom odpel učitelj Andrej Kočar.

Po prireditvi so obiskovalci obiskali bazar unikatnih izdelkov, ki so jih izdelali naši učenci s pomočjo učiteljic, ter se posladkali s piškoti, palačinkami in torticami. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili prav vsakemu, ki nas je obiskal in z nakupom prispeval v Šolski sklad.

»Sreča je srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi.« (T. Pavček)

Besedilo in fotografije: Mojca F. Lukežič, Osnovna šola Marije Vere