Naslovnica / KULTURA / Šinšin znova na odru

Šinšin znova na odru

Prvi junijski dan je v Dom kulture Kamnik znova prinesel plesno vročico, saj so se na odru Doma kulture Kamnik najprej predstavili najmlajši plesalci v Šinšinovi Mini produkciji, nato pa se je odvil še plesni spektakel Generacije.

Na odru so se v dveh predstavah zvrstili plesni nastopi predšolski in šolski otrok kluba Šinšin. Mini produkcija je bila namenjena otrokom, ki zaključujejo plesni program v mesecu maju. Sodelovali so otroci vrtca Peter Pan, šolski otroci iz OŠ Motnik, OŠ Šmartno v Tuhinju in njihovih podružnic.

Večerni del programa je pripadel plesni predstavi oziroma plesnemu spektaklu Generacije. Avtorica in režiserka Tanita Rose se v predstavi poigrava s preteklostjo in prihodnostjo ter skozi potovanja v različna obdobja poskuša prikazati duh časa. Zgodba se vrti okoli glavne protagonistke najstnice Bubbly (Daša Resnik), ki prihaja iz postapokaliptičnega sveta prihodnosti, iz leta 2300. Bubbly potuje v različne generacije iz preteklosti in spoznava takratne ljudi in kulturo. Gledalca predstava lahkotno popelje skozi spekter čustev in občutij, od veselja do žalosti ter ponuja razvedrilo za celo družino.

Nastala je v produkciji Plesnega kluba Šinšin, v njej nastopajo plesalci kluba, Taniti Rose pa so pri ustvarjanju koreografij pomagale Tina Habun, Simona Kočar in Sandra Rožic.

Plesno obarvan bo zopet konec meseca, 23. junij, ko se najbolj znani kamniški plesni klub vrača na oder Doma kulture, s Poletno plesno produkcijo plesalcev kluba.

Ajda Špacapan