Naslovnica / NOVICE / Skavtski “Dan spomina”

Skavtski “Dan spomina”

22. februar je dober dan, dan ko skavti praznujemo rojstni dan svojega ustanovitelja Roberta Baden Powella. Letos je za naše Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov še prav posebno leto, praznujemo namreč 25 let delovanja naše organizacije v Sloveniji. Kamniški skavti smo v sklopu praznovanja pripravili srečanje za vse bivše in trenutne kamniške voditelje, ki smo in še vedno vzgajamo mlade v odgovorne in aktivne državljane. Zbralo se nas je več kot 40.

Naše druženje smo pričeli z zahvalno sv. mašo, kjer smo obnovili svojo skavtsko obljubo in se spomnili vseh let (tudi za nas kamničane že skoraj 25), ki smo jih že preživeli skupaj. Sledilo je druženje, kjer smo ob klepetu v prijetnem vzdušnju krepili in utrjevali vezi, ki so se v teh letih stkale med nami. Hvaležni smo drug za drugega in spoštujemo naša prizadevanja pri spodbujanju mladih, da rastejo, se krepijo in osebno napredujejo v odgovorne državljane naše lepe Slovenije. Sklenili smo, da se kmalu spet srečamo. Če ne prej, zagotovo na praznovanju 25-letnice našega kamniškega stega naslednje leto.
skavti-dan-spomina1
Ob tej priložnosti se zahvaljujemo tudi tistim voditeljem, ki se nam niste uspeli pridružiti, a ste v preteklih letih kot voditelji sooblikovali naš Mamutov steg Kamnik 1. Robert Baden Powell je dejal: “Niti plačila, niti nagrade ne dobimo za služenje, toda prav to nas osvobaja. Ne delamo za delodajalca, temveč za Boga in za lastno vest.” Bodite pripravljeni!

Besedilo: Miha Klobčar
Foto: Erika Klemenc