Naslovnica / NOVICE / Skrivnost je razkrita: Zavod za turizem in šport bo dobil novo direktorico

Skrivnost je razkrita: Zavod za turizem in šport bo dobil novo direktorico

Svet Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik je v ponedeljek sprejel sklep o imenovanju nove direktorice katere ime je, kljub temu, da je delo Zavoda javno, še vedno skrbno varovana skrivnost, smo pa kljub temu uspeli neuradno izvedeti, da naj bi bila za novo direktorico izbrana Božena Peterlin iz Domžal.

Za podatke v zvezi s postopkom izbire nove direktorice smo zaprosili predsednika Sveta Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Jožeta Korošca, ki nam imena izbrane kandidatke sicer še ni mogel oz. hotel zaupati, nam pa je vseeno postregel z nekaj drugimi zanimivimi informacijami, ki se nanašajo na izbirni postopek.

Na razpis se je prijavilo 20 kandidatov in kandidatk, izmed dvajseterice poslanih prijav pa je Svet zavoda izluščil šesterico najboljših ter opravil razgovore s petimi kandidatkami in enim kandidatom, ki so člane Sveta zavoda vsaj deloma uspeli prepričati že s poslano prijavo. Kandidat in kandidatke s katerimi so bili opravljeni razgovori so iz različnih krajev Slovenije, od Kamnika, Domžal, Ljubljane in Bohinja.

Pri odločitvi Sveta Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik je, po besedah Jožeta Korošča, prevladovala predvsem kvaliteta programa in vizija razvoja turizma posameznega kandidata oz. kandidatke, Svet zavoda pa je odločitev o imenovanju kandidatke za direktorice sprejel soglasno. Izbrana kandidatka bo funkcijo predvidoma prevzela 1. 1. 2016, Jože Korošec pa nam je zagotovil, da nas bodo o imenu kandidatke obvestili takoj, ko bo postopek izbire tudi uradno zaključen.

Kljub temu, da nam predsednik Sveta zavoda še ni želel zaupati imena izbrane kandidatke, smo le-tega uspeli pridobiti iz drugih dobro obveščenih virov. Neuradno smo uspeli izvedeti, da naj bi položaj nove direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik prevzela Božena Peterlin iz Domžal, razen Sveta zavoda, pa morajo njeno imenovanje potrditi še svetniki in svetnici na eni izmed prihodnjih sej Sveta občine Kamnik.

Kljub temu, da naj bi izbrana kandidatka predstavljala šele drugo najboljšo izbiro članov Sveta zavoda (kandidatka, ki je uspela člane Sveta najbolj prepričati je, potem, ko je izvedela kakšna je plača direktorja Zavoda za turizem in šport, svojo prijavo umaknila) se nadejamo, da so člani Sveta zavoda izbrali dobro kandidatko, kajti skorajšnja nova direktorica Zavoda ne bo imela ravno lahkega dela in bo morala že takoj na začetku svojega mandata najbrž kar pošteno pljuniti v roke.